Pri Tesli preverjajo ekplozijo avtomobila v Šanghaju (VIDEO)

Na posnetku je najprej videti dim, nato sledi ekplozija.
Fotografija: FOTO: Saul Loeb/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Saul Loeb/AFP

Iz podjetja Tesla so sporočili, da preiskujejo okoliščine zaradi videoposnetka na kitajskih družbenih omrežjih, ki prikazuje, kako se je v Šanghaju vnel njihov paradni model S.

Na Kitajsko so že poslali ekipo strokovnjakov, da bi preučila incident. Posnetek, katerega avtentičnosti ni mogoče potrditi, prikazuje, kako se je beli električni avtomobil vnel in močno zagorel. Glede na uro posnetka, je vozilo zagorelo v nedeljo zvečer po lokalnem času.



»Potem, ko smo izvedeli za incident v Šanghaju, smo nemudoma poslali ekipo,« so pojasnili v podjetju Elona Muska. Več pri Tesli niso želeli povedati.

To ni prvič, da so prestižni avtomobili znamke Tesla zagoreli. Leta 2016 je v Franciji zagorel model S britanskega režiserja Michaela Morrisa, še več podobnih dogodkov so zabeležili leta 2013. Največkrat so se avtomobili vneli po nesreči. Pri avtomobilskem podjetju sicer trdijo, da je kar 10-krat manj možnosti, da zagorijo električni avtomobili kot bencinski ali dizelski.

Požar se je zgodil ravno v času, ko se podjetje močno trudi, da bi povečali prodajo na Kitajskem, kjer na njihove cene vplivajo tudi napetosti med Kitajsko in ZDA. Za zdaj Tesla avtomobile tja uvaža, a v Šanghaju gradijo novo tovarno, kjer bodo vzpostavili proizvodnjo modela 3. Analitiki, kot pišejo pri Reutersu, menijo, da se požar na modelu S ne bo vplival na prodajo na Kitajskem, bodo pa znova oživele debate o varnosti električnih avtomobilov.

Z eksplozijo so se morali ukvarjati tudi strokovnjaki drugega Muskovega podjetja SpaceX, kjer je v plamenih izginila nova kapsula za človeško posadko.

Komentarji: