FOTO: Slovenke, ki so pustile pečat

Neustavljive, neupogljive, močne, drzne in pogumne.
Fotografija: Iza Login. FOTO: Tania Mendillo
Odpri galerijo
Iza Login. FOTO: Tania Mendillo

Osmega marca smo praznovali dan žena, zato smo izbrali nekaj Slovenk, ki so nam lahko vsem v navdih in so v današnjem modernem svetu neustavljive, neupogljive, močne, drzne in pogumne.

 

Iza Login, podjetnica


Skupaj s soprogom Samom je ustvarila izjemno uspešno podjetje Outfit7, ki je na svet spravilo cel kup aplikacij. Njuna nova zamisel so neprofitni ekološki projekti, saj sta podjetje prodala v času največje rasti. Najbogatejša Slovenca sta namreč vedela, da bi drugače zmagal pohlep. Iza svoj uspeh pripisuje tudi tetha manifestaciji, o kateri je predavala na dogodku Zlata ženska. Nas navdušuje tako njena poslovnost kot duhovnost!

Savina Atai.
Savina Atai.


Savina Atai, mojstrica joge obraza


Najprej smo jo spoznali kot mojstrico obrazne joge in nutricionistko, ki je v svoji knjigi razkrila strahotno težko življenjsko pot. Danes je veliko več kot le to. Brez zadržkov govori o ženski moči, o pomembnosti jajčnikov in maternice ter uporabi žadastih jajčkov, s čimer je precej razburkala slovensko javnost. Verjame v negovanje ženske energije in žensko podporo, zato so njeni dogodki vedno zelo uspešni.

Ana Roš. FOTO: Roman Šipić
Ana Roš. FOTO: Roman Šipić


Ana Roš, najboljša kuharska mojstrica na svetu


Glavna kuharica Hiše Franko je najprej trenirala smučanje, potem ples in nazadnje uspešno zaključila študij diplomacije. Namesto za službo v kateri od evropskih institucij, se je odločila za Kobarid in v Hiši Franko postala glavna kuharica, nato pa tudi najboljša chefinja na svetu po izboru akademije The World's 50 Best Restaurants. Čeprav je samoukinja, ki govori pet jezikov, še vedno najraje drži kuhalnico. 

Katarina Čas. FOTO: instagram
Katarina Čas. FOTO: instagram


Katarina Čas, igralka


Ljubka svetlolaska že leta dokazuje, da je več kot le lep obraz in da je spone naše domače deželice niti najmanj ne vežejo. Ni se zadržala znotraj slovenskih meja, pač pa je razširila krila in najprej navdušila z vlogo v irskem filmu The Guard, potem pa ob Leonardu di Capriu osupnila v filmu Volk z Wall Streeta. Snema tako britanske nadaljevanke kot filme in je celo zaigrala ob Alu Pacinu in Christopherju Plummerju. Mi smo neizmerno ponosni na našo filmsko zvezdo! 

Vesna Vuk Godina, slovenska antropologinja, univerzitetna profesorica in avtorica večih knjig. FOTO: Jure Eržen
Vesna Vuk Godina, slovenska antropologinja, univerzitetna profesorica in avtorica večih knjig. FOTO: Jure Eržen

 

Vesna V. Godina, antropologinja


Ženska brez dlake na jeziku, ki odgovori na vsako zastavljeno vprašanje in si vedno vzame čas, da pove svoje mnenje, nas navdušuje že kar nekaj let. Svoje mnenje o partnerstvu, ljubezni, vzgoji otrok in drugih temah profesorica deli na predavanjih in v kolumnah, ki jih piše. Zavzela se je za hčer Mašo, ki se je rodila s cerebralno paralizo, in nikoli klonila ob zdravniških prigovarjanjih, češ da tako pač je. Prebolela je raka in spisala veliko knjig, njene modrosti pa so vedno vsaj malce začinjene s humorjem. 

Melania Trump, prva dama ZDA. FOTO: AP
Melania Trump, prva dama ZDA. FOTO: AP

 

Melania Trump, prva dama ZDA


Manekenka Melania Knavs je v devetdesetih letih preteklega stoletja zapustila Slovenijo in se odpravila v deželo sanj. Tam zdaj živi povsem svojevrstne sanje, na kakršne ni mlado dekle iz Sevnice niti pomislilo. Prva Slovenka, ki se ji je uspelo prebiti med najvplivnejše ženske na svetu, je postala prva dama ZDA. Znana je po zadržanosti, poudarja pa, da se bo v času Donaldovega predsedovanja posvetila ženskam in otrokom, predvsem z vidika nasilja na spletu. 

 

Ilka Štuhec, smučarka. FOTO: AP
Ilka Štuhec, smučarka. FOTO: AP


Ilka Štuhec, smučarka


Ilka je več kot le smučarka. Simpatična sedemindvajsetletnica je prvič stala na smučkah pri dveh letih in pol in pravi, da bo ostala na njih, dokler bo le lahko. Leta 2017 je postala tretja slovenska svetovna prvakinja, za Matejo Svet in Tino Maze. Odkar nas navdušuje z izjemnimi rezultati, zadržujemo dih in navijamo zanjo, čeprav ji je načrte skrajšal oktobrski padec, ko si je poškodovala koleno in se poslovila od tekoče sezone. Četudi je tako zamudila OI, obožujemo njeni pozitivnost in odločnost. Mi bomo vedno navijali zate, Ilka! 

 

Suzy. FOTO: Suzy
Suzy. FOTO: Suzy


»Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.«

Komentarji: