Jesenska zgodba doma v Sežani

Danes in jutri zanimivo 9. kolo državnega nogometnega prvenstva. Le virus je preprečil pričakovanje prazničnega ozračja v Murski Soboti.
Fotografija: Nogometaši Tabora so se po zmagi z Olimpijo zavihteli na vrh lestvice. Fotografiji: Blaž Samec
Odpri galerijo
Nogometaši Tabora so se po zmagi z Olimpijo zavihteli na vrh lestvice. Fotografiji: Blaž Samec

Virus resda agresivno napada, toda slovensko nogometno kolesje, vsaj na tisti najvišji ravni, se vrti. Po ponedeljkovem zasedanju skupščine zveze in novi izvolitvi Radenka Mijatoviča se zdaj domači drobnogled premika k nadaljevanju ligaškega boja. Za uvod bo živahno danes na Primorskem, tri zanimive predstave bodo nato v 9. kolu sledile jutri.
Goran Stanković se je imenitno lotil dela v Sežani.
Goran Stanković se je imenitno lotil dela v Sežani.

Gorica – Tabor (sodnik Bojan Mertik): Kdo bi si mislil, da bo regionalni prestiž Gorica vs. Sežana tokrat tekma zadnjeuvrščenega z vodilnim na lestvici? Mesto na dnu povratnika v prvo ligo iz mesta vrtnic še ne preseneča tako močno, četudi gre za klub z izjemno prepoznavnostjo v slovenskem prostoru, vendar preskok k višji konkurenci ni preprost. In Tabor? To je za zdaj slovenska nogometna zgodba jeseni. V Sežani po selitvi Maura Camoranesija na vročo mariborsko klop zdaj Goran Stanković očitno odlično krmari, toda pred njim in igralci je lep izziv: ubraniti 1. mesto.

Koper – Celje (Roman Glažar): V Ljudskem vrtu niso ravno vajeni, da bi se jim tekmeci tako odločno in napadalno postavili po robu, kot se je nazadnje Koper. Toda naključja so v športu redka, rokopis Miran Srebrniča, Brica in nogometnega akterja velikih zgodb v goriškem športnem parku, je zdaj na klopi edinega prvoligaša z Obale zelo viden. Na nasprotni strani bo stal veliki zmagovalec prejšnje sezone, zdaj pa kot trener osmouvrščenega moštva dolžnik – Dušan Kosić. Celjani so v globoki senci svoje šampionske podobe, toda temelj za vzpon imajo: Matjaž Rozman, Roman Bezjak, Luka Kerin, Filip Dangubić ...

Olimpija – Bravo (Dejan Balažič): Mestni derbi! Komu je naklonjena nogometna Ljubljana, je že dolgo jasno, za novodobni projekt iz Šiške zares stiskajo pesti le prijatelji in znanci sicer zanimive zasedbe Dejana Grabića, ki je pred štirimi meseci potopila Olimpijo sredi Stožic s 5:0! To je bila še ena od zdaj že mnogih blamaž strokovnega vodstva z Mladenom Rudonjo in Dinom Skenderjem. Tudi najbolj potrpežljivi privrženci zeleno-bele barve popuščajo, tisti starejši pa pravijo, da je spremljanje tekem zdaj tako mučno kot sredi osemdesetih, ko je Olimpija izpadla v drugo jugoslovansko ligo, takoj za tem pa še v republiško.

Mura – Maribor (Dragoslav Perić): Že tako Murska Sobota pogosto diha v nogometnem ritmu, jutri bi bil v Fazaneriji za nameček pravi praznik, ko ga ne bi uničil zlovešči virus. Tribune pač ne bodo mogle pokati po šivih, na igrišču pa bo vroče. Kot vedno, ko igrata Mura in Maribor. Odkar je Ante Šimundža, strelec prvega vijoličnega gola v ligi prvakov, na soboški klopi, je ta derbi pod še vidnejšim drobnogledom. Obe moštvi sicer jutri popravljata vtis: niti ni Mura blestela pri zdesetkanih Domžalah niti Maribor doma proti Kopru.

Aluminij – Domžale (David Šmajc): Nogometaši iz Kidričevega, najmanjšega kraja na prvoligaškem zemljevidu, so v prejšnji sezoni vlekli svojo pot blizu vodilnih, končno 5. mesto je bilo lep dosežek. Zdaj so z dvema zmagama predzadnji, danes lahko skočijo za mesto ali dve. Domžalčane je namreč krepko razredčil virus, garali so za točko z Muro, danes bo podobno. Pod drobnogledom bo tudi gorenjski sodnik David Šmajc. V soboto so ga namreč po tekmi med Mariborom in Koprom omenjali predvsem v domačem taboru.
 

Več iz te teme:

Komentarji: