Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Sobotna priloga

Jutrišnji dan pripada tistim, ki ga slišijo, kako prihaja

Dokumentarec Moonage Daydream o Davidu Bowieju, je odsev njegovih misli in talenta. Četudi traja več kot dve uri, gledalca začara, saj je poln optimizma.
Davida Bowieja je tako zelo zanimala prihodnost in jo je znal tako dobro napovedovati. Foto promocijsko gradivo
Davida Bowieja je tako zelo zanimala prihodnost in jo je znal tako dobro napovedovati. Foto promocijsko gradivo
8. 10. 2022 | 06:00
14:03

V članku preberite:

- Kdo je bil Bowie? Bolj kot na to vprašanje nam skuša film odgovoriti na vprašanje, kdo smo mi. Ker je vizualno dovršen, bi ga bilo škoda gledati na tv-ekranu. To je film za v kino. Film, v katerega se potopiš.

- Nikjer ni hotel pognati korenin. Kot pripoveduje, si je prvo nepremičnino kupil šele v srednjih letih, ko se je poročil z manekenko Iman. Edina njegova lastnina so bile umetnine, ki jih je začel kupovati že zelo zgodaj. Zbirka je vključevala tudi dva Tintoretta in Rubensa. »Umetnost je bila edina stvar, ki jo res želim posedovati,« je povedal v intervjuju za New York Times. Platna mojstrov zanj nikoli niso bila finančna naložba, kupoval jih je zaradi avre, ki so jo odsevala. Slike, ki so visele v njegovem stanovanju, so bile del njegovega življenja, saj je vedel, da lahko zaradi njih spremeni razpoloženje. »Še posebej dela Franka Auerbacha. Ko se včasih zjutraj zazrem v njegov portret, lahko postanem še bolj depresiven, a moja žalost, moj strah dobi, ko ga gledam, posebno duhovno težo. Ali pa me inspirira pri ustvarjanju glasbe in si rečem: 'Moj bog, da! Želim zveneti tako, kot je to videti.'«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine