Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Sobotna priloga

Kaj pa oni?

Rusija z napadom na Ukrajino krši mednarodno pravo. Z ugotovitvijo, da je Rusija agresor in Ukrajina žrtev, pa se razmišljanje ne bi smelo končati.
Žrtve v Ukrajini imajo obraz, ime in solze, žrtve v Iraku, Jemnu in Libiji so so statistika. Če ponovimo za Alešem Hojsom – niso nam religiozno in kulturno blizu.

FOTO:  Sergey Bobok Afp
Žrtve v Ukrajini imajo obraz, ime in solze, žrtve v Iraku, Jemnu in Libiji so so statistika. Če ponovimo za Alešem Hojsom – niso nam religiozno in kulturno blizu. FOTO:  Sergey Bobok Afp
Bogdan Biščak
17. 9. 2022 | 05:00
17. 9. 2022 | 08:02
18:49

V nadaljevanju preberite:

Kak teden dni po ruski invaziji na Ukrajino, torej še pred Bučo in Krematorskom, me je poklical znanec z idejo, da bi kateri od parlamentarnih strank iz levega spektra predlagali, naj državni zbor kot prvi parlament v svetu s posebno resolucijo razglasi Putina za vojnega zločinca. Najin pogovor je potem potekal približno takole:

Jaz: Znal bi se pojaviti pomislek, da za vojne zločince nismo razglasili nobenega od zahodnih predsednikov, ki so bombardirali vrsto držav po Aziji in Afriki.

On: Vem, ampak nekje je treba začeti. In Ukrajina je zdaj aktualna.

Jaz: Pa saj vojni zločini ne zastarajo. Lahko bi predlagali, naj poleg Putina razglasijo za vojne zločince še Busha, Obamo, Sarkozyja in še koga.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine