Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Maroški reprezentant zakrivil tragično nesrečo

Amine Harit je v noči na nedeljo s svojim mercedesom trčil v 30-letnega pešca, ki je podlegel poškodbam.
Amine Harit (desno ob Hakimu Ziyechu) mora jutri pred sodnika. Foto Mariana Bazo/Reuters
Amine Harit (desno ob Hakimu Ziyechu) mora jutri pred sodnika. Foto Mariana Bazo/Reuters
J. P.
1. 7. 2018 | 11:06
1. 7. 2018 | 11:17
1:43
Rabat – Maroška nogometna reprezentanca je nastope na svetovnem prvenstvu v Rusiji končala po skupinskem delu in se že vrnila v domovino, tam pa se je 21-letni zvezni igralec Schalkeja Amine Harit znašel v prometni nesreči, ki je bila usodna za 30-letnega pešca. Harit je namreč v noči na nedeljo, v družbi komaj 14-letnega brata, s svojim mercedesom trčil v nesrečnika, ki je podlegel poškodbam. 


Je vozil 14-letni brat?


Kmalu po nesreči so začele krožiti informacije, da je Amine za kratko dovolil za volan mladoletnemu bratu, ki naj bi zakrivil nesrečo, vendar je lokalna policija to zanikala, obetavnemu nogometašu pa odvzela vozniško dovoljenje do jutrišnjega obiska sodišča. Po tragičnem dogodku so se oglasili tudi pri Schalkeju: »Amine se nesreči nikakor ni mogel izogniti. Klub v svojem in igralčevem imenu izreka svojcem umrlega najgloblje sožalje.«


Igral le proti Iranu


Amine Harit je na letošnjem mundialu odigral le večji del uvodnega dvoboja z Iranom, preostala dva – proti evropskima velikanoma Portugalski in Španiji – pa presedel na klopi. Maroko je turnir končal na zadnjem mestu skupine B, po tesnih porazih z Iranci (0:1) in evropskimi prvaki (0:1) se je naposled s Španci nekoliko presenetljivo razšel brez zmagovalca, z 2:2.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine