Hrvati so tako slavili, da so zatresli tla

Povsod na Hrvaškem so tisoči navijačev proslavljali največji zgodovinski uspeh hrvaškega nogometa.
Fotografija: Povsod na Hrvaškem so tisoči navijačev ekstatično proslavljali največji zgodovinski uspeh hrvaškega nogometa. A kako bo šele v nedeljo? FOTO: AP
Odpri galerijo
Povsod na Hrvaškem so tisoči navijačev ekstatično proslavljali največji zgodovinski uspeh hrvaškega nogometa. A kako bo šele v nedeljo? FOTO: AP

Zagreb - Geofizikalni oddelek zagrebške naravoslovno-matematične fakultete (PMF) je danes sporočil, da so v sredo zvečer zabeležili okrepljeno tresenje tal, posebej v času polfinalne nogometne tekme na svetovnem prvenstvu v Rusiji med Anglijo in Hrvaško. Objavili so tudi grafično poročilo, ki kaže intenziteto tresenja tal.

»Tla so se okrepljeno tresla ob 22.20 in 22.37 uri. Kaj le bi to lahko bilo?« so zapisali na Facebook profilu Geofizika.Kot so pojasnili, je ob 22.20 hrvaški napadalec Mario Mandžukić dosegel zadetek za vodstvo na tekmi proti Angležem, 17 minut kasneje pa je sodnik označil konec tekme, na kateri so se hrvaški nogometaši uvrstili v finalno tekmo proti Franciji v nedeljo. »Seizmologija je zakon,« so še zapisali.

Povsod na Hrvaškem so v sredo tisoči navijačev ekstatično proslavljali največji zgodovinski uspeh hrvaškega nogometa in enega največjih dosežkov hrvaškega športa.

Komentarji: