Kako »v stilu« spremljati svetovno prvenstvo v nogometu

Srbski frizer je svojo kreativnost spustil z vajeti tako, da strankam na zadnje strani glav pristriže portrete nogometnih zvezd.
Fotografija: Pred začetkom svetovnega prvenstva se nekatere stranke frizerskega salona v Novem Sadu odločijo za posebne vrste lasne tattooje. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Pred začetkom svetovnega prvenstva se nekatere stranke frizerskega salona v Novem Sadu odločijo za posebne vrste lasne tattooje. FOTO: AFP

Nekateri se v poletnih dneh proti vročini borijo s tem, da si frizuro nekoliko pristrižejo, medtem ko so nekaterim srbskim gorečim nogometnim oboževalcem bližje bolj »odštekane« pričeske. Srbski frizer ve, kako poskrbeti, da stranke v stilu pričnejo spremljati svetovno prvenstvo v nogometu.

Kdor še ni slišal za »lasni tattoo«, lahko preveri, kako na tem področju izgleda mojstrovina, pri srbskem frizerju Mariu Hvali, ki s svojimi portreti nogometnih zvezd poskrbi predvsem za najbolj zagrete ljubitelje svetovnega prvenstva v nogometu. Srbski frizer v Novem Sadu svojo kreativnost spusti z vajeti tako, da strankam na zadnje strani glav »pristriže« portrete nogometnih zvezd, kot sta Lionel Messi ali Christiano Ronaldo, poroča Hindustan Times.
 

»Nekaj drugačnega«


Vse se je začelo pred sedmimi leti, ko je stranka od srbskega frizerja želela, da »naredi nekaj drugačnega«. To se je končalo tako, da je stranka na zadnjo stran glave dobila natančno, z britvico pristriženo tarantelo. Tako je srbski frizer našel svojo tržno nišo.

Mario Hvala danes za portrete porabi tudi pet do sedem ur. »Ko sem prvič ustvaril portret Ronalda, sem prejel veliko pozitivnih komentarjev in ljudje so bili osupli,« se danes spominja Hvala. Stranke, ki se odločijo za lasne tattooje, so pogosto tarča radovednih oči, opaža frizer, navadno se mimoidoči želijo z njimi fotografirati. A morda je to tudi razlog, da se za nenavadno in opazno frizuro odločijo.

Običajen obisk salona znaša okoli 1000 dinarjev (kar je približno osem evrov), portret pa znaša 150 evrov. Za namen promocije pa Sretenu Pantiću, ki je izbral Ronalda, in Aleksi Maričević, ki je izbrala Messija, Mario Hvala ni zaračunal. »Že drugič sem si dala izdelati lasni tattoo,« je dejala Aleksa Maričević. »Prvi je bil portret ruskega predsednika Vladimirja Putina.«

Več iz te teme:

Komentarji: