FIFA se je ostro ogradila od novih strupenih puščic Maradone

»FIFA je storila vse za to, da bi bil ferplej, poštenje in spoštovanje osnovna vodila tokratnega mundiala v Rusiji.«
Fotografija: Diego Maradona enostavno ne more iz svoje kože. Foto Matthew Childs/Reuters
Odpri galerijo
Diego Maradona enostavno ne more iz svoje kože. Foto Matthew Childs/Reuters

Moskva – Razvpiti nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Maradona je med letošnjim svetovnim prvenstvom v Rusiji v središču pozornosti bolj kot večina največjih asov na igrišču. Nazadnje ni mogel brzdati jezika po dvoboju osmine finala med Anglijo in Kolumbijo, ki se je po streljanju enajstmetrovk končala z veseljem Otočanov. Maradona je na venezuelski televiziji Telesur strupene puščice uperil v delivca pravice, Američana Marka Geigerja, ki ga je med drugim označil za roparja Kolumbije.


Morda se spozna na bejzbol


»Gospod, ki je odločil; sodnik, ki ne bi smel piskati na tekmah takšne ravni. Geiger, Američan, kakšno naključje!« je nekdanji argentinski virtuoz neusmiljeno tolkel po sodniku in dodal: »Ogromna kraja. Žal mi je Kolumbijcev, vedeti morajo, da niso krivi nogometaši, temveč delivec pravice. Morda se Geiger spozna na bejzbol, na nogomet se zagotovo ne.« Maradona je sicer dvoboj, ki so ga odločile šele najstrožje kazni, spremljal oblečen v kolumbijski dres.

Svoj gnev je zlil na delivca pravice Marka Geigerja. Foto John Sibley/Reuters
Svoj gnev je zlil na delivca pravice Marka Geigerja. Foto John Sibley/Reuters


Neprimerno in neutemeljeno


Ob njegovih obtožbah ni mogla križem rok ostati niti Mednarodna nogometna zveza (FIFA), ki je strogo oštela Argentinčeve težke besede: »Dolžni smo ostro okarati javno kritiko predstave sodnikov, ki so svoje delo v trdem in visoko čustvenem dvoboju opravili pozitivno. Komentarji in namigovanja so po naših ocenah povsem neprimerni in neosnovani. FIFA je storila vse za to, da bi bil ferplej, poštenje in spoštovanje osnovna vodila tokratnega mundiala, zato smo globoko užaloščeni, ko beremo takšne obtožbe od igralca, ki je pisal nogometno zgodovino.«
 

Komentarji: