ACH Volley in Merkur Maribor v pokalnem finalu

Ljubljančani v polfinalu s 3:1 odpravili Salonit Anhovo, Mariborčani s 3:0 branilca lovorike Calcit Volley.
Fotografija: Alen Šket in oranžni zmaji so se uvrstili v finale domačega pokalnega tekmovanja, tam se bodo pomerili z državnim prvakom, Merkurjem Mariborom. FOTO: ACH Volley
Odpri galerijo
Alen Šket in oranžni zmaji so se uvrstili v finale domačega pokalnega tekmovanja, tam se bodo pomerili z državnim prvakom, Merkurjem Mariborom. FOTO: ACH Volley

Odbojkarji ACH Volleyja so prvi finalisti slovenskega pokala. V polfinalu so po pričakovanjih premagali Salonit Anhovo, izid tekme je bil 3:1 (16, -22, 22, 20). Prvi polfinalni obračun ni postregel s presenečenjem, čeprav so se Kanalci dobro upirali favoriziranim Ljubljančanom, še posebno po prvem nizu, po katerem je bilo videti, da se bo četa Mladena Kašića sprehodila do finala. V nadaljevanju pa je Salonit pokazal precej boljšo igro, dobil drugi niz, tekmecem pa predvsem zaradi dobrih servisov pretil v preostalih dveh, v katerih pa je bil vseeno daleč od presenečenja.

Blok je bil tisti element, ki je v odločilnih trenutkih tehtnico prevesil na stran favoritov, glavni pri tem je bil Matic Videčnik, ki je s to prvino dosegel pet točk. Najučinkovitejša igralca tekme sta bila sicer s 14 točkami oba korektorja, pri ACH Nikola Gjorgiev, pri Salonitu pa Matic Vrtovec.

Oranžni zmaji se bodo v finalu, v sredo ob 20.30, pomerili z Merkurjem Mariborom, državni prvak je bil boljši od branilca pokalnega naslova, Calcita Volleya, premagal ga je s 3:0 (23, 20, 18). Mariborska ekipa je znala izrabiti odsotnost kamniškega reprezentanta Jana Klobučarja, ta je imel težave z bolečinami v hrbtu, glavni akter zmage pa je bil Ahmed Ihbajri, ki je ob 67-odstotnem izkoristku v napadu dosegel 22 točk.

Komentarji: