ACH Volley spet z Berlinom

Slovenski odbojkarski klubi dobili tekmece v evropskih pokalih.
Fotografija: Močno okrepljeni ACH Volley se bo v ligi prvakov spet meril z berlinskim tekmecem. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Močno okrepljeni ACH Volley se bo v ligi prvakov spet meril z berlinskim tekmecem. FOTO: Jure Eržen

Na današnjem žrebu v Luxembourgu so slovenski odbojkarski klubi dobili tekmece v evropskih tekmovanjih. Državni prvak ACH Volley iz Ljubljane se bo v skupini C lige prvakov pomeril z ruskim Zenitom iz Kazana, nemškim Berlin Recycling Volleys in zmagovalcem kvalifikacijske skupine G, ki bo znan čez nekaj tednov.

ACH Volley je v lanski sezoni v skupinskem delu prav tako igral z moštvom iz Berlina in obakrat izgubil. Tudi tokrat pa se pri žrebu niso izognili ruskemu tekmecu. Lani so se pomerili s Fakelom iz Novega Urengoja in Kuzbasom iz Kemerovega, proti kateremu so ljubljanski odbojkarji slavili edino zmago v skupini B.

Glavni del lige prvakov se bo odvijal med 17. novembrom in 11. februarjem, sledili bodo izločilni boji.
 

Prve tekmice Zagrebčanke


Državne prvakinje v predčasno prekinjeni sezoni zaradi pandemije novega koronavirusa, odbojkarice Calcit Volleyja, so dobile nasprotnice v kvalifikacijah za elitno ligo prvakinj. Žreb jim je v prvem krogu namenil zagrebško Mladost.

Varovanke Aljoše Jemca bodo prvo tekmo igrale že med 22. in 24. septembrom, povratni obračun bo na sporedu teden dni kasneje. Če se bo Kamničankam uspelo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja, se bodo za preboj v skupinski del lige pomerile z zmagovalkami dvoboja med Hapoelom Kfar Sabo iz Izraela in poljskim LKS Commercecon Lodž.
 

Makedonci za Calcit


Novo KBM Branik v pokalu CEV v 1. krogu čaka obračun s poraženkami 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakinj. Možne tekmice so tudi slovenske odbojkarice Calcita, ter prej naštete Mladost, Hapoel in LKS Lodž.

Odbojkarice SIP Šempetra se bodo v 1. krogu pokala CEV pomerile s finskim moštvom Pöllky Kuusamo. Prve tekme bodo na vrsti 20. oktobra, povratni obračuni bodo potekali med 27. in 29. oktobrom.

Nasprotnika so v pokalu CEV Challenge dobili tudi odbojkarji Calcit Volleyja. V prvem krogu tekmovanja se bodo pomerili z makedonskim Vardarjem iz Skopja. Kamničani bodo prvo tekmo odigrali med 8. in 10. oktobrom, povratno pa med 13. in 15. oktobrom.

Komentarji: