Alijev vnuk mlatil nasprotnika kot vrečo

V prvem profesionalnem dvoboju je 21-letni Nico Ali Walsh pokazal, da ima boksarske gene slavnega Muhammada Alija.
Fotografija: Nico Ali-Walsh (desno) v družbi reperja Flavorja Flava in brata Biaggia Ali-Walsha (levo). FOTO: Ethan Miller/AFP
Odpri galerijo
Nico Ali-Walsh (desno) v družbi reperja Flavorja Flava in brata Biaggia Ali-Walsha (levo). FOTO: Ethan Miller/AFP

»Bilo je čustveno potovanje. Vseskozi sem ga imel v mislih. Pogrešam ga,« se je po svojem prvem profesionalnem boksarskem dvoboju v karieri poklonil slavnemu dedku Nico Ali-Walsh. Ni kar nekdo, temveč vnuk najslavnejšega boksarja v zgodovini Muhammada Alija, ki je umrl pred petimi leti po dolgoletnem boju s Parkinsovo boleznijo

Pri 21 letih se je študent prvič soočil v ringu s tekmecem in sicer nekdanjim borcem v mešanih borilnih veščinah Jordanom Weeksom. Alijev vnuk je nasprotnika zasul z udarci od prve sekunde, sodnik v ringu pa je neenak dvoboj prekinil po dobri minuti. V spomin na slavnega dedka je oblekel tudi znamenite bele hlačke s črnim robom, ki mu jih je podaril. »Nikoli več jih ne bom več nosil,« je zatrdil Nico.



Dvoboj je pozorno spremljal tudi legendarni Bob Arum, boksarski promotor, ki je izpeljal 27 Alijevih dvobojev. »Verjamem v gene,« je po dvoboju dejal 89-letni agent.

Rojstno ime Muhammeda Alija je sicer Cassius Clay ml. Spremenil ga je, ko je leta 1964 prestopil v islam in postal musliman.

Preberite še:

Komentarji: