Alvarez pred več kot 70.000 gledalci strl odpor Saundersa

Mehiški boksarski zvezdnik na največji ameriški prireditvi v živo po izbruhu pandemije koronavirusa slavil novo prepričljivo zmago.
Fotografija: Saul Alvarez (levo) je v osmi rundi zlomil odpor Billyja Joeja Saundersa. FOTO: Ed Mulholland/AFP
Odpri galerijo
Saul Alvarez (levo) je v osmi rundi zlomil odpor Billyja Joeja Saundersa. FOTO: Ed Mulholland/AFP

Mehiški boksarski šampion Saul Alvarez je slavil novo zmago, že 56. profesionalno (v izjemni statistiki ima še dva neodločena izida in le en poraz), potem ko je na štadionu AT&T v Arlingtonu pred 73.126 gledalci v osmi rundi prisilil k vdaji Britanca Billyja Joeja Saundersa. »Canelo« je tako šampionskima pasovoma združenj WBA in WBC v supersrednji kategoriji (do 76,204 kilograma) dodal še naslov svetovnega prvaka po različici WBO.

»Z besedami težko opišem, kako se zdaj počutim. To je zelo čustven trenutek zame. Dolgo smo se morali sprijazniti z dvoboji pred praznimi tribunami. Hvala vsem za podporo,« je poudaril Alvarez, ki so ga spodbujali številni rojaki. Največja prireditev v živo od začetka pandemije novega koronavirusa v ZDA je sovpadala z enim od najpomembnejših mehiških praznikov (Cinco de Mayo, ki obeležuje obletnico zmage Mehike nad francoskim cesarstvom v bitki pri Puebli leta 1862).

Saunders je sicer na začetku nudil dostojen odpor favoriziranemu 30-letnemu Mehičanu, ki pa je hitro postavil stvari na svoje mesto. V osmi rundi je Alvarez z natančnim desnim aperkatom leto starejšega Britanca zadel tako silovito, da mu je v trenutku močno oteklo desno oko. V nadaljevanju je tekmecu zadal še več udarcev, tako da je nato Saunders med odmorom po posvetu z zdravnikom obsedel v kotu in predal dvoboj.

Medtem ko so 31-letnega Angleža, ki je doživel prvi poraz po tridesetih zaporednih zmagah, po obračunu odpeljali v bolnišnico, je mehiški zvezdnik vidno užival v slavju, se fotografiral s svojimi navijači, med katerimi so le redki nosili masko. Alvarezu zdaj v supersrednji kategoriji manjka le še šampionski pas združenja IBF, ki si ga lasti še neporaženi Američan Caleb Plant (21 zmag, 12 z nokavtom), zato se bodo po vsej verjetnosti že v kratkem začeli pogovori za njun dvoboj.

»Seveda je naš cilj, da priredimo ta obračun, ki je za Canela ta čas tudi najbolj smiseln,« je pojasnil promotor Eddie Hearn. Med možnimi datumi že omenjajo 18. september, torej gre za teden, ko bo Mehika praznovala dan neodvisnosti. To naj bi bila naslednja »Canelova« velika zabava.


 

Preberite še:

Komentarji: