Ameriški zvezdnici tudi diamantni pas združenja WBC

Claressa Shields v Atlantic Cityju prepričljivo premagala nemško Kazahstanko Christino Hammer.
Fotografija: Claressa Shields (desno) je dobro zadevala Christino Hammer. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Claressa Shields (desno) je dobro zadevala Christino Hammer. FOTO: AFP

Ljubljana – V največjem ženskem boksarskem obračunu v zgodovini je neporažena ameriška zvezdnica Claressa Shields (9 zmag, 2 s k. o.) ponoči v Atlantic Cityju prepričljivo ugnala nemško Kazahstanko Christino Hammer (24 zmag, 11 s k. o., 1 poraz). Na ta način 24-letna šampionka iz Michigana le še potrdila, da je absolutna št. 1 v srednji kategoriji.

Zmaga Shieldsove, ki je bila po mnenju vseh treh sodnikov boljša z 98:92, je bila čista kot solza, saj je močno prevladovala v ringu. Veliko premoč je pokazala zlasti v osmi rundi, v kateri je štiri leta starejšo tekmico zadela z več udarci. »Škoda, da je takrat nisem tudi nokavtirala,« je zamujeno priložnost za predčasno zmago obžalovala ameriška šampionka.
Olimpijska prvakinja iz Londona '12 in Ria de Janeira '16 je združila vse štiri najuglednejše šampionske pasove (IBF, WBA, WBC in WBO), za nameček je osvojila tudi diamantnega po različici WBC. FOTO: AFP
Olimpijska prvakinja iz Londona '12 in Ria de Janeira '16 je združila vse štiri najuglednejše šampionske pasove (IBF, WBA, WBC in WBO), za nameček je osvojila tudi diamantnega po različici WBC. FOTO: AFP


Olimpijska prvakinja iz Londona '12 in Ria de Janeira '16 je z deveto zaporedno profesionalno zmago združila vse štiri najuglednejše šampionske pasove (IBF, WBA, WBC in WBO), za nameček je osvojila tudi diamantnega po različici WBC.

Hammerjeva je športno čestitala Shieldsovi. »Nikakor nisem ujela pravega ritma, ker s prednjim udarcem nisem zadevala tako, kot sem si zamislila,« je pojasnila 28-letna Nemka, ki je sicer luč sveta ugledala v Kazahstanu. Bodisi s Shieldsovo bodisi s Hammerjevo bi se sicer rada enkrat pomerila tudi najuspešnejša slovenska boksarka Ema Kozin (16 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid), ki bo imela naslednji dvoboj 6. oktobra v Stožicah, kjer se bo borila za naslov svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji po različici WBC.

Preberite še:

Komentarji: