Ameriški zvezdnik delil posnetek hudega poraza slovenskega borca (VIDEO)

»Fantje, to morate videti,« je Daniel Cormier pozval svoje sledilce na facebooku k ogledu nokavta Sama Petjeta.
Fotografija: Daniel Cormier (levo) je moral avgusta letos po hudem boju priznati premoč Stipetu Miočiću. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Daniel Cormier (levo) je moral avgusta letos po hudem boju priznati premoč Stipetu Miočiću. FOTO: AFP

Ljubljana – Ljubiteljem borilnih športov ameriškega zvezdnika Daniela Cormierja ni treba posebej predstavljati. Nekdanji izvrstni rokoborec se lahko med drugimi uspehi v prostem slogu pohvali tudi z bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu leta 2007 v Bakuju. Ni veliko manjkalo, pa bi imel tudi odličje z največje športne prireditve – na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah, kjer se je, mimogrede, v judu s prvo slovensko kolajno na tem tekmovanju v zgodovino vpisala Urška Žolnir, je zasedel nehvaležno četrto mesto.

Po olimpijskih igrah v Pekingu '08, na katerih je bil prav tako član ameriške reprezentance, vendar se tam ni boril, se je Cormier preselil med profesionalne borce v mešanih borilnih športih (MMA). In začel nizati zmage; skupaj jih je nanizal kar 22 in doživel le dva poraza. V najmočnejši organizaciji UFC je bil svetovni prvak v poltežki in težki kategoriji, v kateri je moral 17. avgusta priznati premoč rojaku hrvaškega rodu Stipetu Miočiću, ki si je tako spet izbojeval šampionski pas.

Med petkovo prireditvijo UFC v Bostonu, na kateri je sodeloval kot strokovni komentator, je Cormier moledoval pristojne za povratni obračun z Miočićem, včeraj pa je na svoji strani družbenega omrežja facebook svojim sledilcem (skupaj jih ima skoraj pol milijona) delil posnetek dvoboja slovenskega kikboksarja Sama Petjeta z Grkom Meletisom Kakoubavasom na spektaklu FFC leta 2016 v Atenah.


»Fantje, to morate videti. Čisto je bil nokavtiran,« je Cormier zapisal nad posnetek obračuna, med katerim je Petje po prejetem močnem udarcu obležal nezavesten. Tega, da je Belokranjec leto pozneje v svojo korist odločil povratni dvoboj in se tako Kakoubavasu na najlepši način oddolžil za boleč poraz v prvi borbi, ni omenil.
 

Preberite še:

Komentarji: