Aprilio bo okrepil Andrea Iannone

Dosedanji Suzukijev motociklist v tej sezoni SP v razredu moto gp po dveh uvrstitvah na stopničke zaseda 7. mesto.
Fotografija: V prihodnji sezoni bo Italijan sedel na italijanskem motociklu. Foto Alessandro Bianchi/Reuters
Odpri galerijo
V prihodnji sezoni bo Italijan sedel na italijanskem motociklu. Foto Alessandro Bianchi/Reuters

Ljubljana – Tržnica v elitnem motociklističnem razredu moto gp je odprta, znanih je že nekaj sprememb na vozniških sedežih za prihodnjo sezono svetovnega prvenstva. Potem ko so pri Suzukiju včeraj potrdili, da Andrea Iannone naslednje leto ne bo več njihov član, je hitro postalo jasno tudi, kam se 28-letni Italijan seli.


Namesto Reddinga


V svoje vrste ga je zvabilo moštvo Aprilie, pri katerem bo zamenjal Britanca Scotta Reddinga, ki je v dosedanjih šestih preizkušnjah sezone vknjižil pičlih pet točk (njegov sotekmovalec Aleix Espargaro pa kljub trem odstopom 13) in bo očitno ostal brez sedeža med elito. Zasedba iz Faenze je z Iannonejem podpisala dveletno sodelovanje.


Hiter, konkreten, močan


»Kombinacija Andree in Aprilie bo ena zanimivejših v prvenstvu in bi utegnila obroditi dobre rezultate. Andrea je hiter, konkreten, močan, moštvu bo izdatno pomagal pri razvoju motocikla. Seveda pa je nekaj posebnega videti italijanskega voznika na italijanskem motociklu,« je poudaril Apriliin dirkaški šef Fausto Gresini.


Že zmagovalec v moto gp


Iannone je letos že dvakrat stal na zmagovalnem odru – tretji je bil v Austinu in Barceloni – in z osvojenimi 60 točkami drži sedmo mesto v skupni razvrstitvi zgolj dvanajst točk za drugouvrščenim rojakom Valentinom Rossijem. Pohvali se lahko tudi že z zmago med elito, predlani si je konkurenco, tedaj še z ducatijem, pokoril v Avstriji.

Komentarji: