Četrtfinale mundiala tudi z močnim južnoameriškim pridihom

Argentinska in brazilska reprezentanca sta si kot zadnji zagotovili mesto med četrtfinalisti svetovnega prvenstva v odbojki.
Fotografija: Črnogorec Igor Kolaković (na fotografiji) je leta 2012 še sedel na klopi ACH Volleyja. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Črnogorec Igor Kolaković (na fotografiji) je leta 2012 še sedel na klopi ACH Volleyja. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Dobitniki bronaste kolajne z lanskih olimpijskih iger so v poljskih Gliwicah ugnali Srbijo s 3:0 v nizih, Brazilija pa je bila z enakim izidom boljša od Irana. Argentinci so nekoliko presenetljivo po treh tesnih nizih ugnali evropske prvake iz leta 2019 s 3:0 (-23, -21, -23) in bodo prvič po letu 2002 med osmimi najboljšimi ekipami na SP. Najboljši izid so na mundialu zabeležili davnega leta 1982, ko so bili tretji.

Najboljši posameznik pri Južnoameričanih je bil v torek Bruno Lima s 14 točkami, 13 jih je dodal Facundo Conte, 12 pa Agustin Loser. Pri Srbih je 14 točk prispeval Uroš Kovačević, z 12 je tekmo zaključil Srečko Lisinac.

Argentinci se bodo v četrtfinalu v četrtek pomerili z Brazilijo v ponovitvi obračuna za bron na OI v Tokiu. Trikratni svetovni prvaki v Gliwicah niso imeli prevelikih težav z Iranom. Azijski predstavnik je bil najbližje v tretjem nizu, a so tudi tega na koncu v svojo korist odločili Brazilci in slavili s 3:0 (17, 22, 23). Pri Brazilcih se je vnovič najbolj izkazal Yoandy Leal z 20 točkami.

Že v ponedeljek zvečer so bili znani preostali trije pari četrtfinala. Slovenijo pred polnimi Stožicami v sredo čaka obračun proti Ukrajini (21.00), tri ure in pol prej se bosta v ljubljanski dvorani udarili še evropski prvak Italija in olimpijska zmagovalka Francija. V Gliwicah bodo v četrtek ob 21. uri dvakratni zaporedni svetovni prvaki, Poljaki, igrali proti ZDA, letošnjim finalistom lige narodov, ob 17.30 pa se bosta pomerili Brazilija in Argentina.

Komentarji: