Asa že za uvod na vrhu

Garnbretova in Kruder zmagovalca prve tekme DP v balvanih.
Fotografija: Jernej Kruder je zmagal na uvodni tekmi državnega prvenstva v balkanskem plezanju. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Jernej Kruder je zmagal na uvodni tekmi državnega prvenstva v balkanskem plezanju. FOTO: Matej Družnik

Janja Garnbret in Jernej Kruder sta zmagala na prvi tekmi serije tekmovanj državnega prvenstva Slovenije v balvanskem plezanju, ki jo je Komisija za športno plezanje Planinske zveze Slovenije v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak pripravila ob koncu tedna na balvanski steni v Log-Dragomerju. V članski konkurenci je med članicami suvereno slavila Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je edina v finalu dosegla vse štiri vrhove, odlično ji je sledila drugouvrščena Lučka Rakovec (PK FA) s tremi vrhovi, kolikor jih je dosegla tudi mlada Sara Čopar (ŠPO PD Celje Matica) na tretjem mestu, od letos tudi nova članica slovenske reprezentance v športnem plezanju. Na četrto mesto se je uvrstila Mia Krampl (AO PD Kranj), na peto in šesto pa Lana Skušek in Katja Debevec (obe PK Scena).

Med člani so se karte v finalu dodobra premešale, zmago pa si je z dvema vrhovoma, a najmanj poskusi, priplezal Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), isto število vrhov so osvojili tudi Martin Bergant (PK Škofja Loka) na drugem, Zan Lovenjak Sudar (PK Scena) na tretjem in Anže Peharc (AO PD Kranj) na četrtem mestu. Peti je bil Timotej Romšak (PK Kamnik), šesti pa Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica).

V mladinski konkurenci do 20 let sta na najvišjo stopničko stopila Betka Debevec in Timotej Romšak (oba PK Kamnik), med kadeti do 18 let pa Sara Čopar (ŠPO PD Celje Matica) in Luka Jerman (PK Kamnik). Med starejšimi deklicami in dečki do 16 let sta slavila Jennifer Buckley (Društvo za razvoj plezalne kulture) in Lan Čreslovnik (ŠD Balvanija), med mlajšimi deklicami in dečki do 14 let Tina Bobnar (AO PD Kranj) in Martin Stanovnik (ŠPD Korenjak), med cicibani do 12 let pa Zala Marjetič in Maks Oblak (oba ŠPD Korenjak).

Komentarji: