Britanec zdaj res le korak do lovorike

Na VN Mehike v formuli 1 je Lewis Hamilton dosegel že 10. zmago v sezoni.
Fotografija: VN Mehika
Odpri galerijo
VN Mehika

Odločitve o prvaku za leto 2019 v formuli 1 še ni, a z novo zmago, že 10. v sezoni, se je končni lovoriki Britanec Lewis Hamilton močno približal. Le še teorija ohranja v boju za vrh Finca Valtterija Bottasa, kot je sam poudaril pa upa na naslov, dokler je zanj promil možnosti. Že v nedeljo, 3. novembra, bo pred vozniki F1 nova preizkušnja.

Otoški as je bil v pričakovanju mehiške dirke zelo zadržan. Prav na tem prizorišču mu v preteklosti zlepa ni šlo, res pa je, da si je tudi po lanskem 9. mestu takrat že zagotovil 5. naslov najboljšega na svetu in se na večni lestvici voznikov izenačil z legendarnim Argentincem Juanom Manuelom Fangiom. Zdaj pa ima pred že šesto lovoriko in sodeč po videnem v včerajšnji predstavi bi jo prav lahko potrdil ob koncu tedna na veliki nagradi ZDA v Austinu.

formula
formula


Bottasu še naprej upanje za vrh


Dirke v Mehiki v posebnih razmerah na 2250 m nadmorske višine se je tako lotil previdno, povrh je imel že kmalu po štartu manjši trk z Nizozemcem Maxom Verstappnom, za marsikoga favoritom dneva. V zadnjih letih se je na VN Mehike najbolje odrezal, tokrat se je moral zadovoljiti le s 6. mestom. Po tem razburljivem uvodu in nato uspešnem Hamiltonovem napadu na vodstvo pa kakšnih presenečenj ali vidnih zasukov med vodilnimi ni bilo več. Britanec je uspešno ubranil vse napade, Sebastian Vettel je ohranjal 2. mesto, Bottas pa 3., ki mu je tako ohranjalo vsaj te teoretične možnosti, da bi ob slovesu od Mehike ostal v boju za najboljšega na svetu. Pri vseh treh zbranost ni popuščala, usodnih napak si niso dovolili, Hamilton pa se je ob koncu kot otrok nepričakovanega darila veselil te zmage.

Finec Valtteri Bottas še naprej ohranja teoretične možnosti za naslov svetovnega prvaka. FOTO: Reuters
Finec Valtteri Bottas še naprej ohranja teoretične možnosti za naslov svetovnega prvaka. FOTO: Reuters


»To je bila zame in moštvo najzahtevnejša dirka sezone. Res smo se jo lotili do potankosti, vedeli smo, da bo naloga zelo zahtevna,« je strnil misli, ko je izstopil iz bolida, še pred tem pa je v njem vriskal od veselja in se zahvaljeval mehanikom. »Fantje, sijajni ste! Toda ta zmaga je tudi za Bona,« ni pozabil na Mercedesovega inženirja Petra Bonningtona, ključnega za pripravo »materiala« pri štirih Hamiltonovih naslovih prvaka za to moštvo. In ko je bilo eno prvih vprašanj zanj po dirki, če mu je vendarle žal, ker si že ni zagotovil naslova, je odvrnil: »Prav vseeno, kje si bom priboril lovoriko. Pomembno mi je le, da jo bom na koncu dobil.«

Komentarji: