Darko Jorgić najvišje doslej

Še nikdar ni bil slovenski namiznoteniški igralec na 22. mestu mednarodne lestvice, na kateri vodi Kitajec Fan Zhendong.
Fotografija: Darko Jorgić podira mejnike slovenskega namiznega tenisa. FOTO: Anže Malovrh/STA
Odpri galerijo
Darko Jorgić podira mejnike slovenskega namiznega tenisa. FOTO: Anže Malovrh/STA

Naš namiznoteniški as Darko Jorgić je na najnovejši lestvici mednarodne zveze (ITTF) pridobil eno mesto in je 22., kar pomeni, da je še izboljšal najboljšo slovensko uvrstitev v zgodovini. Jorgić, ki je bil pred tem 23., še pred tem pa si je s 25. mestom delil najboljšo slovensko uvrstitev z Bojanom Tokićem, je pred dnevi na svetovnem prvenstvu v Houstonu prvič v karieri prišel v osmino finala.

Triindvajsetletni Hrastničan, ki je sedmi med Evropejci, ima po novem 4717 točk, sicer pa na prvih osmih mestih ni prišlo do sprememb v primerjavi s prejšnjim mesecem. Še naprej vodi Kitajec Fan Zhendong z 12.645 točkami, najboljši Evropejec pa je Nemec ukrajinskega rodu Dimitrij Ovčarov (6968) na devetem mestu, deseterico pa zaključuje še en Nemec Timo Boll (6718). Tokić je po novem 68., Deni Kožul je 107., med najboljšimi 500 igralci pa sta od Slovencev še Peter Hribar (298.) in Tilen Cvetko (458.).

Preberite še:

Komentarji: