Denarja nenasitni Rossi bo poltovarniški

Franco Morbidelli najhitrejši v kvalifikacijah za VN Katalonije v motociklističnem razredu motoGP.
Fotografija: Valentino Rossi se še ni nasitil denarja, tudi ob odsotnosti poškodovanega Marca Marqueza ne more do naslova svetovnega prvaka, bo pa pri 42 letih dirkal tudi naslednjo sezono. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Valentino Rossi se še ni nasitil denarja, tudi ob odsotnosti poškodovanega Marca Marqueza ne more do naslova svetovnega prvaka, bo pa pri 42 letih dirkal tudi naslednjo sezono. FOTO: Lluis Gene/AFP

Na jutrišnji dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu bo v Barceloni s prvega mesta v elitnem razredu motoGP začel Italijan Franco Moribidelli (Yamaha SRT). Iz prve vrste bo po izidih v kvalifikacijah startal še njegov moštveni sotekmovalec Francoz Fabio Quartararo, uspeh Yamahinih dirkačev je s tretjim časom dopolnil še član tovarniške ekipe Valentino Rossi.

Precej slabše izhodišče pa bo imel vodilni v SP Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki se ni uvrstil med deseterico za zaključne boje v kvalifikacijah in je na koncu iztržil le skromno 17. izhodišče.

Pred nedeljsko dirko je sicer vrh v motoGP ob odsotnosti poškodovanega svetovnega prvaka Španca Marca Marqueza precej zgoščen. Vodi Dovizioso s 84 točkami, le eno manj imata Quartararo in Maverick Viñales, četrti pa je z 80 Španec Joan Mir (Suzuki), ki je današnje kvalifikacije končal na osmem mestu.
 

Valentino nadaljuje


Veteran Valentino Rossi pa bo tudi naslednjo sezono dirkal v razredu motoGP, je v izjavi za javnost potrdilo njegovo novo moštvo Petronasa Yamahe, sicer poltovarniška ekipa Yamahe. Enainštiridesetletnik iz Tavullie bo tako še 22. sezono dirkal v kraljevskem razredu motociklizma. V sezoni 2021 bo Rossi pri novem moštvu dirkal z rojakom Francom Morbidellijem, medtem ko bo Fabio Quartararo naslednjo sezono vozil za tovarniško ekipo japonskega koncerna.

Komentarji: