Deni Kožul in Katarina Stražar za las brez četrtfinala

Slovenska namiznoteniška igralca Deni Kožul in Katarina Stražar sta v mešanih dvojicah obstala pred vrati četrtfinala na evropskem prvenstvu v Münchnu.
Fotografija: Deni Kožul med lanskim nastopom na olimpijskih igrah vTokiu. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Odpri galerijo
Deni Kožul med lanskim nastopom na olimpijskih igrah vTokiu. FOTO: Thomas Peter/Reuters

S 3:2 (7, -11, 10, -2, -7) sta bila boljša osma nosilca turnirja, Madžara Nandor Ecseki in Dora Madarasz. Pred tem sta Deni Kožul in Katarina Stražar v prvem kolu ugnala švedsko navezo Kristian Karlsson/Christina Källberg s 3:1 (-6, 9, 6, 8), že v soboto pa sta s 3:0 v nizih v kvalifikacijah slavila proti mešani moldavsko-hrvaški navezi Andrei Putuntica/Hana Arapović.

Dvoboja v predtekmovalnih skupinah v moški konkurenci sta v nedeljo opravila Tilen Cvetko in Kožul. Prvi se je v okviru skupine 17 pomeril z Belgijcem Adrienom Rassenfossejem, ta je bil boljši s 3:0 (4, 7, 9), drugi pa kot nosilec z Dancem Martinom Buchom Andersenom v skupini 15. Slovenec je zmagal s 3:1 (-8, 4, 8, 6). Kožul bo v ponedeljek ob 11.50 igral še proti Luksemburžanu Luki Mladenovicu.

Peter Hribar bo predtekmovalni del v skupini 5 začel v ponedeljek ob 9.30 proti Poljaku Macieju Kubiku. Darko Jorgić je kot drugi nosilec turnirja neposredno uvrščen v glavni del. V nedeljo je v dvorani Rudija Sedlmayerja v predtekmovalni skupini 20 nastopila tudi Ana Tofant med posameznicami. Pomerila se je s Ciprčanko Foteini Meletie in jo premagala s 3:0 (8, 6, 6). Za glavni del tekmovanja jo čaka še ponedeljkov (17.00) obračun proti Slovakinji Nikoleti Puchovanovi.

Sara Tokić bo v predtekmovalni skupini 1 v ponedeljek ob 12.25 najprej igrala proti 31-letni Avstrijki Amelie Solja. Državno prvakinjo Katarino Stražar pa za uvrstitev na glavni turnirja najprej v skupini 17 čaka Bolgarka Polina Trifonova, dvoboj bo prav tako na sporedu v ponedeljek, in sicer ob 16.25.

Preberite še:

Komentarji: