Dva slovenska odbojkarja v idealnem moštvu EP

Med elitno sedmerico sta se uvrstila Jan Kozamernik in Jani Kovačič.
Fotografija: Jan Kozamernik je bil izbran za najboljšega srednjega blokerja prvenstva. FOTO: CEV
Odpri galerijo
Jan Kozamernik je bil izbran za najboljšega srednjega blokerja prvenstva. FOTO: CEV

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je objavila idealno postavo minulega evropskega prvenstva, na katerem je slovenska reprezentanca osvojila srebrno kolajno. Med elitno sedmerico igralcev najboljše zasedbe sta dva Slovenca, Jan Kozamernik, ki je bil izbran za najboljšega srednjega blokerja prvenstva, in Jani Kovačič, ki mu je pripadel naziv najboljšega prostega igralca.

Kozamernik je na osmih tekmah (eno je zaradi poškodbe izpustil) dosegel kar 73 točk, od teh 12 z začetnim udarcem in 12 z blokom, in bil med vsemi srednjimi blokerji tretji najboljši po številu zbranih točk. Kovačič se je izkazal s kar 36,84 odstotka brezhibnih sprejemov začetnih udarcev in je bil daleč najboljši sprejemalec v ekipah, ki so se potegovala za odličja, sicer pa tretji najboljši sprejemalec prvenstva. Ne gre spregledati tudi njegovih izjemnih obramb.

V idealni zasedbi prvenstva so še francoski podajalec Benjamin Toniutti, srbski korektor Aleksandar Atanasijević, ki je na prvenstvu nanizal kar 143 točk, srbski sprejemalec Uroš Kovačević, ki je zbral 133 točk in bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva. Kubanec s poljskim potnim listom Wilfredo Leon se je izkazal s 116 točkami, 17 asi in z veliko učinkovitostjo v napadu (59,86 %) ter je bil prav tako izbran za najboljšega sprejemalca, kot drugi srednji bloker pa je mesto med elitno družbo dobil Srb Srečko Lisinac.

 

Komentarji: