Dvoboj Woods - Michelson nova priložnost za golf

Ekshibicijski dvoboj odličnih ameriških golfistov, imenovan The Match, je morda nova priložnost za popularizacijo golfa. 
Fotografija: Tekmeca sta se v slogu boksarjev srečala na novinarski konferenci, a je bilo ozračje zelo sproščeno. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tekmeca sta se v slogu boksarjev srečala na novinarski konferenci, a je bilo ozračje zelo sproščeno. FOTO: Reuters

Svet golfa čaka na petkov dvoboj Tigerja Woodsa in Phila Michelsona na igrišču Shadow Creek Golf Coure v Las Vegasu, imenovan The Match, številni v dvoboju vidijo tudi priložnost, da golf dobi še eno obliko napetega tekmovanja. V osnovi gre za dvoboj dveh igralcev iz Kalifornije, igrišče v Nevadi in devet milijonov ameriških zelencev, seveda začinjeno z ameriškim šovom in pozornostjo medijev. Tako naj bi izzvenela tudi uradna novinarska konferenca v igralniški metropoli, kjer naj bi si tekmeca v slogu boksarjev strogo pogledala v oči. Pa čeprav gre za številne udarce, celo s palico, sta se oba na novinarski konferenci zasmejala iz srca.

Nekdaj ostra nasprotnika sta v zadnjih letih postala dobra prijatelja in se odločila za nov poskus oblike golfske igre. Gre za neposreden dvoboj dveh zvezdnikov, ki naj bi bil bistveno bolj napet od siceršnjih tekmovanj, kjer gledalci včasih ure in ure spremljajo udarce, ki jih niti ne zanimajo. Za dodaten šov bodo poskrbeli mikrofoni, ki jih bosta imela igralca vseskozi na opremi in gledalci bodo lahko spremljali tudi medsebojno zbadanje obeh športnikov.

"Gre za dvoboj, ki naj bi zabaval gledalce. Sam se tega zelo veselim, saj gre za popolno novost," je v pogovoru za ameriški TNT dejal Woods. Z njim se je strinjal tudi Michelson, ki o novi obliki igre pravi: "Glede na to, da bo dvoboj prenašala plačljiva televizija, tam ne bo odmorov za reklame in gledalci bodo lahko videli prav vse, kar bova pokazala na igrišču in si povedala." Dvoboj bo na sporedu v petek, ko ljudje v ZDA praznujejo Zahvalni dan, gledalci pa bodo morali za spektakel odšteti po 20 dolarjev. Časovno je na sporedu zelo ugodno, saj ga bodo prenašale tudi nekatere evropske televizije. Glede na dejstvo, da se začne ob 21. uri po srednjeevropskem času, pa bo imel verjetno precej gledalcev tudi na Stari celini.
 

Nagrada dobrodelni organizaciji


Oba igralca se lahko ozreta na izjemno kariero. Woods je v karieri slavil na 80 turnirjih serije PGA in ima 14 naslovov na turnirjih z nazivom Major. Michelson je osvojil pet največjih turnirjev in 43 turnirjev PGA. Pred leti sta bila huda tekmeca, saj je Woods v mladosti zasenčil štiri leta starejšega rojaka.

Da je bilo to velo dobro za golf, Woodsu priznava tudi nekdaj oster tekmec. "Tiger je golf prinesel na naslovnice časopisov. Seveda pa sva bila huda tekmeca, a bil je izjemen. Kjer sem jaz zmagal enkrat, je on zmagal trikrat." A Michelson dodaja: "V petek igrava istočasno. Po toliko izgubljenih turnirjih imam zdaj priložnost, da si priborim nekaj nazaj." Woods pa izzive jemlje s humorjem: "Že več kot 20 let se obremenjuje z mano. A poglejte, kdo ima največ zmag in na koncu dneva to ve tudi on."
Velja izpostaviti tudi, da sta se igralca strinjala, da bo nagradni sklad na koncu prejela ena od dobrodelnih organizacij. 

Komentarji: