Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ecclestone zanikal goljufijo

Nekdanji vodilni mož F1 naj davčni upravi ne bi zamolčal premoženja v tujini v višini 471,9 milijona evrov.
Bernie Ecclestone zanika goljufijo. FOTO: Susannah Ireland/AFP
Bernie Ecclestone zanika goljufijo. FOTO: Susannah Ireland/AFP
Š. R., STA
22. 8. 2022 | 14:22
22. 8. 2022 | 15:20
1:58

Nekdanji prvi mož formule 1 Bernie Ecclestone je ob začetku sojenja danes na sodišču zanikal goljufijo, da je davčni upravi zamolčal premoženje v tujini v višini 400 milijonov funtov (471,9 milijona evrov). Na westminstrskem magistratnem sodišču v Londonu se je danes zjutraj začelo sojenje Ecclestonu. Enaindevetdesetletnik, ki so ga na sodišču pričakali fotografi in snemalci, je bil julija po preiskavi, ki jo je opravilo ministrstvo za prihodke in carino (HMRC) obtožen, da ni prijavil sklada v Singapurju z bančnim računom, na katerem je bilo približno 650 milijonov dolarjev.

Tožbo proti milijarderju je odobrilo tožilstvo CPS v Londonu. Glavni tožilec Andrew Penhale je takrat dejal: »CPS je pregledal spis z dokazi, ki jih je predložilo ministrstvo, in odobril obtožnico proti Ecclestonu zaradi goljufije z lažnim predstavljanjem, ker ni prijavil obstoja premoženja v tujini.« Ecclestone je na današnjem sojenju najprej potrdil svoje ime in naslov v Knightsbridgeu v središču Londona, preden je izjavil, da ni kriv goljufije lažnega predstavljanja med 13. julijem 2013 in 5. oktobrom 2016.

Na zaslišanju, ki je trajalo približno pet minut, je sodnik Paul Goldspring Ecclestonu odobril brezpogojno varščino, preden se bo moral 91-letnik naslednjič spet pojaviti na sodišču Southwark Crown v južnem Londonu 19. septembra.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine