Ema Kozin in CFC naredila velik vtis na vplivne ljudi iz ZDA

Rudolf Pavlin z Američani sklenil sodelovanje za dve leti, v tem času bodo priredili pet borilnih spektaklov s prenosi na FOX TV.
Fotografija: Ema Kozin (desno) je pred dvema tednoma v Stožicah po soglasni sodniški odločitvi ugnala izkušeno Švedinjo Mario Linderg. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Ema Kozin (desno) je pred dvema tednoma v Stožicah po soglasni sodniški odločitvi ugnala izkušeno Švedinjo Mario Linderg. FOTO: Blaž Samec

Ljubljana – Mlada slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin (18 zmag, 9 s k. o., 1 neodločen izid brez poraza) si še ni dobro odpočila od napornega obračuna s Švedinjo Mario Lindberg (18 zmag, 10 s k. o., 2 neodločena izida, 6 porazov), od katere je bila pred dvema tednoma boljša po soglasni sodniški odločitvi, že ima datum za nov dvoboj.

Vplivni ljudje iz sveta profesionalnega boksa iz ZDA, ki so si v živo ogledali borilno-rockovski spektakel v Stožicah, so 20-letnici iz Šmartnega ob Savi priskrbeli obračun za naslov svetovne prvakinje združenja IBF. Za nov šampionski pas se bo Kozinova borila 7. marca nekje onstran Atlantika.

»Ema in naša organizacija CFC sta naredili takšen vtis na Američane, da so že dan po dvoboju sklicali sestanek, na katerem smo sklenili sodelovanje za dve leti. V tem obdobju bo CFC priredil najmanj pet borilnih spektaklov, ki jih bo po vsej verjetnosti prenašala tudi televizijska postaja FOX TV,« je razkril Emin trener Rudolf Pavlin in pristavil, da njegova varovanka zdaj odhaja na zasluženi krajši oddih v Prago.

Po vrnitvi pa bo začela spet zavzeto trenirati, večinoma bo vadila v Ljubljani, na priprave pa se bo odpravila tudi v Panamo in Nemčijo, kjer bo sicer 7. novembra tudi častna gostja kongresa združenja WBF.

 

Preberite še:

Komentarji: