Ema Kozin za nov pas drevi v Nemčiji, Andrej Bakovič za novo zmago v Italiji

Vrhunska slovenska profesionalna boksarja se bosta zvečer borila za novi zmagi v Ludwigsburgu oziroma Trstu.
Fotografija: Ema Kozin (levo) ne skriva samozavesti pred drevišnjim obračunom v Nemčiji. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Ema Kozin (levo) ne skriva samozavesti pred drevišnjim obračunom v Nemčiji. FOTO: Cropix

Ljubljana – Najuspešnejša slovenska (profesionalna) boksarka Ema Kozin (15 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza) se bo drevi v Ludwigsburgu s Finko Sanno Turunen (5 zmag, 1 s k. o., 1 neodločen izid, 2 poraza) udarila za šampionska pasova združenj WBF in WIBA v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg).

Na včerajšnjem uradnem tehtanju je imela 20-letnica iz Šmartnega ob Savi ustavil 75,2 kilograma, kar 23 let starejša izzivalka iz Tuusule pri Helsinkih pa 74,8 kilograma. Kozinova je optimistična in ne dvomi, da bo naslovu najboljše po različici WIBA v tej kategoriji dodala novo lovoriko.


Bakovič vedno boksa na zmago


V ring se bo drevi povzpel tudi v petih poklicnih obračunih neporaženi Ljubljančan Andrej Bakovič (5 zmag, 5 s k. o.), ki se bo v Trstu v supervelterski kategoriji (do 69,85 kg) pomeril z italijanskim Kolumbijcem Williamom Andresom Gomezom Vargasom (2 zmagi, 8 porazov).
Andrej Bakovič (desno) se bo zvečer boril za šesto zaporedno profesionalno zmago. FOTO: Tadej Regent
Andrej Bakovič (desno) se bo zvečer boril za šesto zaporedno profesionalno zmago. FOTO: Tadej Regent


»Kadar grem v ring, grem vedno na zmago!« je poudaril 29-letni Šiškar in pristavil, da je dve leti starejši tekmec dosti nižji od njega. »Na medmrežju sem videl le en njegov dvoboj, in sicer zadnjega, ki ga je po točkah izgubil z Italijanom Emilianom Tagliavinijem. Zame je bil njun obračun precej izenačen, ne vem, če je bil Vargas slabši. Bomo videli, kako bo tokrat, sam bom seveda naredil vse, da bom uspešen,« je sporočil Bakovič.

Komentarji: