Ferrarijeve delnice v nebo, Hamiltona čaka težko leto

Napovedani prestop Lewisa Hamiltona k Ferrariju je močno dvignil vrednost delnic italijanskega proizvajalca. Britanec bo izobčenec pri srebrnih puščicah.
Fotografija: Lewis Hamilton se be čez leto pridružil Ferrariju. FOTO: Angela Weiss/AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton se be čez leto pridružil Ferrariju. FOTO: Angela Weiss/AFP

Po objavi novice, da bo Lewis Hamilton leta 2025 prestopil iz Mercedesa k Ferrariju, je vratolomno poskočila vrednost delnic italijanskega proizvajalca luksuznih športnih avtomobilov. Ferrari je namreč ravno včeraj objavil finančno poročilo, v katerem je razvidno, da so se delnice v nekaj urah dvignile za šest odstotkov, kar pomeni, da se je skupna vrednost Scuderie iz Maranella povečala za 3,7 milijarde evrov.

Sedemkratni prvak Hamilton se bo po letošnji sezoni pridružil Ferrariju, kjer bo moštveni tekmec Charlesa Leclerca. Zamenjal bo Carlosa Sainza ml. Britanec bo izkoristil klavzulo v dveletni pogodbi z Mercedesom, ki mu omogoča odhod po prvi sezoni. S srebrnimi puščicami je osvojil šest naslovov, štiri v nizu med letoma 2017 in 2020, v zadnjih treh letih pa je bil v senci Maxa Verstapppna.

image_alt
Potrjeno: sedemkratni prvak iz Mercedesa k Ferrariju

Zadnjo zmago je dosegel leta 2021 v Savdski Arabiji. Ko bo prestopil k rdečim, bo ravno dopolnil 40 let. Čaka pa ga težko leto, Mercedesov šef Toto Wollf je že napovedal, da Hamilton ne bo sodeloval na sestankih moštva in bo izločen iz procesa odločanja. Ferrari pa bo imel leto dni časa, da pripravi dirkalnik, ki bo Hamiltonu omogočil osvojitev rekordnega osmega naslova. Ferrari je imel nazadnje prvaka leta 2007 s Kimijem Räikkönenom.

Preberite še:

Komentarji: