Francija napovedala preiskavo zaradi eksplozije na reliju Dakar

Francosko protiteroristično tožilstvo je sprožilo preiskavo zaradi eksplozije, ki se je zgodila tik pred začetkom vzdržljivostnega relija Dakar.
Fotografija: Philippe Boutron in sovoznik Mayeul Barbet med nastopom na reliju Dakar leta 2020. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters
Odpri galerijo
Philippe Boutron in sovoznik Mayeul Barbet med nastopom na reliju Dakar leta 2020. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters

Gre za četrtkove dogodke v Savdski Arabiji, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Francoske oblasti so v torek sporočile, da preiskujejo poskus umora v povezavi s terorizmom. Francoski voznik Philippe Boutron si je prejšnji teden poškodoval nogo, potem ko je eno od vozil njegove ekipe eksplodiralo v obalnem mestu Džeda. Preostalih pet članov ekipe je bilo po navedbah organizatorja tekmovanja nepoškodovanih.

Boutron je pred tem devetkrat nastopil na Dakarju, v vojaški bolnišnici v Džedi pa so mu morali operirati nogo. Pozneje so ga z letalom prepeljali v domovino, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Vladi naklonjena časopisna hiša Saudi Gazette je sicer pisala, da so tamkajšnje oblasti po prvih preiskavah eksplozije izključile naklepno kaznivo dejanje, francosko zunanje ministrstvo pa je sporočilo, da tega še ne more izključiti.

Reli Dakar je v Savdski Arabiji na sporedu tretjič, trajal pa bo do 14. januarja.

Preberite še:

Komentarji: