Franklinova brez nastopa na svetovnem prvenstvu

Ameriška plavalka Missy Franklin se na ameriškem državnem prvenstvu v plavanju ni uvrstila v finale in s tem izgubila možnost nastopa na svetovnem prvenstvu leta 2019.
Fotografija: Missy Franklin še ni povsem okrevala po poškodbi in operaciji rame. Foto: Daniel Ochoa De Olza/Ap
Odpri galerijo
Missy Franklin še ni povsem okrevala po poškodbi in operaciji rame. Foto: Daniel Ochoa De Olza/Ap

Irvine – Ameriška plavalka Missy Franklin se na ameriškem državnem prvenstvu ni uspela uvrstiti v finale s čimer je izgubila možnost nastopa na svetovnem prvenstvu v plavanju naslednje leto.

Petkratna olimpijska prvakinja je najprej razočarala na 100 metrov prosto, nato še na 200 metrov, kjer je s časom 1:59.56 zasedla 18. mesto, medtem ko je zmagovalka Gabby Deloof dosegla čas 1:56.76. »Razočarana sem, saj sem si želela bolje odplavati,« je dejala Franklinova, za katero je bil to šele četrti nastop po dvojni operaciji rame januarja 2017.
 

Čim več časa bo sedaj namenila treningu in izboljšanju forme


Slabši rezultati v zadnjem času so posledica poškodbe, menjave trenerja in tudi poolimpijske depresije, zaradi slabših rezultatov v Riu. Za vrnitev na tekmovanja po olimpijskih igrah (OI) leta 2016 je se je odločila za manj oblegana tekmovanja v Franciji in Španiji. »Bila bi zelo vesela, če bi se mi uspelo, to in naslednje  poletje, uvrstiti v ameriško nacionalno ekipo, vendar se moram sedaj osredotočiti predvsem na trening in na to, da kolikor se le da izboljšam svojo formo,« je še dejala ameriška plavalka.
 

Najboljša leta 2012 in 2013


Franklinova se je najbolje odrezala na OI 2012 v Londonu, kjer je osvojila štiri zlate kolajne. Tudi leta 2013 je bila zelo uspešna saj je v Barceloni postala šestkratna svetovna prvakinja. Zadnje OI v Braziliji so bile zanjo rezultatsko manj uspešne. Posamično se ji namreč ni uspelo uvrstiti v finale, prav tako ni plavala v finalu ženske štafete na 200 metrov prosto, kjer je ameriška reprezentanca osvojila zlato.
 

Komentarji: