Gajser že kaj kmalu v lov na naslov

Sezona 2022 v motokrosu se bo začela že 20. februarja v Veliki Britaniji, predvidenih je 20 dirk do sredine septembra. Najbližji Trentino 10. aprila.
Fotografija: Tim Gajser bo želel izboljšati štarte, ki so ga letos stali naslova. FOTO: Matej Druznik
Odpri galerijo
Tim Gajser bo želel izboljšati štarte, ki so ga letos stali naslova. FOTO: Matej Druznik

Letošnja sezona svetovnega prvenstva v motokrosu je trajala dobrih 21 tednov, ker se je zaradi koronakrize začela šele 13. junija. Premor med sezonama bo tako trajal zgolj dobre tri mesece, kar je dobra novica za slovenskega asa Tima Gajserja, ki si želi ekspresno povrniti naslov najboljšega v razredu MXGP.

Foto
Foto

Kot je sporočil Infront Moto Racing, se bo sezona 2022 začela že 20. februarja v Matterley Basinu v Veliki Britaniji. Nadaljevalo naj bi se v Argentini. Koledar vsebuje 20 dirk, dve več kot letos. Predviden je izlet v Indonezijo z dvema dirkama na začetku poletja.

Tim Gajser se bo konec tedna vrnil v Slovenijo s testiranj v Italiji. FOTO: Matej Družnik
Tim Gajser se bo konec tedna vrnil v Slovenijo s testiranj v Italiji. FOTO: Matej Družnik

Prizorišče v Trentinu, kjer je praviloma največ navijačev 25-letnika iz Pečk, bo 10. aprila. Sklenilo naj bi se 18. septembra, vendar prizorišče še ni določeno, ker se Infront še pogaja s potencialnimi prireditelji. Drugega oktobra bo še pokal narodov v Rusiji.

Naslov prvaka bo branil Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), glavni izzivalec bo Gajser na hondi, ki bo lovil peto lovoriko in četrto v MXGP. Jan Pancar pa bo v razredu MX2 želel narediti še korak naprej proti najboljši deseterici. Po dolgem času v karavani ne bo upokojenega devetkratnega prvaka Antonia Cairolija.

Gajser se trenutno mudi na testiranjih v Italiji, konec tedna se bo vrnil v domovino.

Preberite še:

Komentarji: