Golfistka Katja Pogačar najbolje doslej

Ljubljančanka je z 2. mestom na turnirju evropske serije v Avstraliji dosegla največji uspeh slovenskega golfa.
Fotografija: Katja Pogačar je pisala zgodovino slovenskega golfa. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Katja Pogačar je pisala zgodovino slovenskega golfa. FOTO: Facebook

Canberra – Katja Pogačar je z drugim mestom na turnirju evropske serije v Avstraliji dosegla največji uspeh slovenskega golfa. Pred zadnjim dnevom je bila 24-letna Ljubljančanka še vodilna, nato pa premoč – za tri udarce – priznala Nizozemki Anne van Dam, za en udarec pa prehitela tudi nekdanjo svetovno številko ena, Korejko Ji-yai Shin.


Rekordni drugi dan


Katja je do zgodovinskega uspeha na turnirju ActewAGL Canberra Classic z nagradnim skladom 93.000 evrov prišla šele v svoji drugi sezoni na evropski turneji, na kateri zdaj zaseda skupno enajsto mesto. Drugi dan tekmovanja je s 64 udarci postavila tudi osebni rekord, ki je vključeval šest birdiejev in eagla na zadnji, osemnajsti luknji.


Hitro se je sprostila


»Prvič v karieri sem igrala v zadnji skupini pred množico gledalcev. Bilo je zanimivo, drugače, po začetnem pritisku pa sem se hitro sprostila in uživala v vzdušju. Dosežek mi bo zagotovo dal dodatni zagon za vso sezono,« se je smejalo Pogačarjevi, ki je pred turnirjem zasedala 718. mesto na svetovni računalniški lestvici med profesionalkami.


Šele maja prvič v Evropi


Že prihodnji konec tedna, med 7. in 10. marcem, čaka golfistke nov turnir evropske serije na igrišču Queanbeyan le streljaj od tokratnega prizorišča, Royal Canberra Golf Cluba. Nato se bo evropska turneja preselila v Južno Afriko in nadaljevala v Jordaniji, Maroku in Dubaju, šele maja pa se bodo igralke prvič pomerile tudi na stari celini.

Komentarji: