Goričanke še niso rekle zadnje

Odbojkarice GEN-I Volleyja so se v tretji finalni tekmi DP le dokopale do prve zmage nad Novo KBM Branik (3:1).
Fotografija: Novogoričanke še upajo. FOTO: Tine Strosar
Odpri galerijo
Novogoričanke še upajo. FOTO: Tine Strosar

Nova Gorica – Odbojkarice GEN-I Volleyja, najprepričljivejše po rednem delu prvoligaškega tekmovanja, v finalni seriji vendarle še niso rekle zadnje. Potem ko so v prvih dveh dvobojih ostale praznih rok proti branilkam lovorike, igralkam Nove KBM Branik, so nocoj pred domačim avditorijem, ko bi bilo lahko sezone že konec, vendarle pljunile v roke in pokazale pravi obraz ter zmagale s 3:1 (21, 21, -24, 19). Mariborčanke bodo poskušale šestnajsto lovoriko ujeti v domači Lukni v torek ob 17. uri.


V finalu brez prve podajalke


Goričanke, ki se morajo v finalu znajti brez poškodovane prve podajalke, hrvaške reprezentantke Klare Perić (soigralke tako razigrava Zala Zbičajnik), bi po dobljenih prvih dveh nizih lahko dvoboj zapečatile že v tretjem, ki so ga silovito odprle in hitro ušle s 7:2, nato pa so varovankam trenerja Bruna Najdiča, ki je sredi sezone zamenjal Primorca Sama Miklavca, dovolile, da so jih najprej ujele in nato osvojile niz na razliko. Tudi četrtega so bolje začele, sredi niza pa se je tehtnica začela prevešati na stran gostiteljic, ki prednosti niso več izpustile iz rok.


Košarkarski pridih


Domači trener Vasja Samec Lipicer je sicer nekoliko prevetril vrste in priložnost ponudil siceršnjima rezervistkama, blokerki Nuši Ferlinc in korektorki Pii Blažič, ki sta dobili prednost pred Mirto Velikonja Grbac in Hrvatico Isabel Kovačić, hčerko nekdanjega Olimpijinega košarkarja Emilia Kovačića. Tudi Blažičeva, ki je dosegla 19 točk, od tega šest asov, ima košarko v sorodstvu po zaslugi brata Jake. Zelo učinkovita v zmagovalni vrsti je bila tudi Lana Ščuka z 19 točkami, pri Mariborčankah pa že pregovorno korektorka Iza Mlakar s 27 točkami.


GEN-I VOLLEY : NOVA KBM BRANIK 3:1 (21, 21, -24, 19)


Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 1000, sodnika Novak (Dvor) in Markelj (Bled).

GEN-I Volley: Ferlinc 10, Zbičajnik, P. Blažič 19, Lipicer Samec 10, Zampedri (L), Grudina 15, Ščuka 10 – prva postava; Kolbl; Kovačić, T. Blažič in Zaplotnik niso igrale.

Nova KBM Branik: Mlakar 27, Bračko 6, Bezsonova 21, Najdič 3, Sobočan 5, Pintar 5, Blagne (L) – prva postava; Kočar 1, Lorber Fijok 1; Dobaj (L) in Kramberger nista igrali.

Komentarji: