Habibu Nurmagomedovu kar desetkrat višja kazen kot Conorju McGregorju

V Dagestanu rojeni ruski borec je odločitev Nevadske športne komisije komentiral s čivkom: »Politika za vedno!«
Fotografija: Habib Nurmagomedov je takole oktobra lani v Las Vegasu prisilil k vdaji Conorja McGregorja. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Habib Nurmagomedov je takole oktobra lani v Las Vegasu prisilil k vdaji Conorja McGregorja. FOTO: Usa Today Sports

Las Vegas – Nevadska športna komisija (NSAC) je slednjič vendarle izrekla kazni v Dagestanu rojenemu Rusu Habibu Nurmagomedovu in Ircu Conorju McGregorju za vsesplošni pretep, ki sta ga povzročila po medsebojnem dvoboju 6. oktobra lani na spektaklu mešanih borilnih športov UFC 229.

Nurmagomedov je tedaj z davljenjem v četrti rundi prisilil k vdaji McGregorja in na ta način ubranil naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji (do 70 kg). Toda nato je povsem izgubil živce, preskočil kletko in poskušal obračunati še z ljudmi iz Irčevega tabora. Odgovorni pri NSAC so ga zaradi tega izbruha kaznovali z devetmesečno prepovedjo nastopanja, poleg tega bo moral plačati še pol milijona dolarjev.

Kazen mu je začela teči 6. oktobra, kar pomeni, da se bo lahko v kletko znova povzpel 6. julija. McGregor se ne bo smel boriti pol leta (naslednji dvoboj bo imel lahko 6. aprila), na račun NSAC pa bo moral nakazati »le« 50.000 ameriških »zelencev«.

»Politika za vedno!« je kazen komentiral Habib, ki v 27 profesionalnih obračunih po pravilih MMA še ni okusil grenkobe poraza. Odločitev športne komisije v ameriški zvezni državi Nevada ni pustila ravnodušnega niti Nurmagomedovega menedžerja Alija Abdelaziza: »To ni pošteno. Habib mora plačati 500.000 dolarjev, Conor le 50.000?! To je sranje.«

Preberite še:

Komentarji: