Hamilton vrača udarec, Verstappen brez možnosti

VN Brazilije je bila razburljiva, svetovni prvak je na stezi premagal vodilnega v skupnem seštevku, čigar prednost je skopnela na 14 točk. Do konca tri dirke.
Fotografija: Lewis Hamilton je mojstrsko prehitel Maxa Verstappna. FOTO: Amanda Perobelli/Reuters
Odpri galerijo
Lewis Hamilton je mojstrsko prehitel Maxa Verstappna. FOTO: Amanda Perobelli/Reuters

Še bolj se je zakuhalo v svetovnem prvenstvu formule 1. Tri dirke pred koncem se je prednost Maxa Verstappna (Red Bull) proti branilcu naslova Lewisu Hamiltonu (Mercedes) skrčila s 17 na 14 točk. Anglež je Nizozemca premagal v neposrednem dvoboju in dobil VN Brazilije v Interlagosu.

Odločitev je padla v 58. krogu od 71, ko je Hamilton z odprtim DRS švignil mimo Verstappna in na veselje večine navijačev prišel do 101. zmage v karieri. Do nje se je zavihtel z desetega štartnega mesta. Mu je pa dodatno točko odščipnil drugi Red Bullov voznik Sergio Perez, ki je v zadnjem krogu postavil najboljši čas.

Hamilton je sobotne šprinterske kvalifikacije začel z zadnjega, 20. mesta, kar daje njegovi zmagi še dodatno vrednost. Čez teden dni bo nova dirka za VN Katarja. Zatem bosta še v Savdski Arabiji in Abu Dabiju.

Verstappen: Bilo je zabavno

»Storili smo, kar smo lahko. V Braziliji je šlo bolj za zmanjševanje škode. Dobili smo veliko točk,« se je s porazom sprijaznil Verstappen in v pogovoru z brazilsko legendo Felipejem Masso dodal: »Bila je dobra bitka, na koncu nam je zmanjkalo nekaj hitrosti. Dali smo vse od sebe. Bilo je zabavno. Imamo še vedno nekaj prednosti. Verjamem, da bomo v naslednjih dirkah pokazali še več.«

Lewis Hamilton je namesto britanske nosil brazilsko zastavo. FOTO: Nelson Almeida/AFP
Lewis Hamilton je namesto britanske nosil brazilsko zastavo. FOTO: Nelson Almeida/AFP

Hamilton se ne bo zlahka sprijaznil z izgubo naslova in verjame, da bo osvojil rekordnega osmega. »Zelo sem hvaležen za takšno podoro navijačev. Bilo je kot v kotlu. Počutil sem se skoraj tako kot v Silverstonu. Ko smo prišli v Brazilijo, si nisem mislil, da bomo zmagali, še posebej po kazni tako pred kvalifikacijami kot pred dirko. Ta zmaga je dokaz, da se nikdar ne smeš vdati in se moraš vedno boriti do konca. Takšen je bil moj pristop ves vikend. Že nekaj časa nisem zmagal in počutim se zares fenomenalno,« je bil presrečen Britanec.

Preberite še:

Komentarji: