Hamiltonu zaradi neudeležbe na slavnostnem večeru grozi kazen

Svetovnemu podprvaku v formuli 1 Britancu Lewisu Hamiltonu grozi kazen, ker se ni udeležil gala večera Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).
Fotografija: Poražena Lewis Hamilton in šef ekipe Toto Wolff (oba na fotografiji) se nista zglasila v Parizu. FOTO: Luca Bruno/AFP
Odpri galerijo
Poražena Lewis Hamilton in šef ekipe Toto Wolff (oba na fotografiji) se nista zglasila v Parizu. FOTO: Luca Bruno/AFP

Skupaj z vodjo Mercedesa Totom Wolffom je Lewis Hamilton manjkal na četrtkovem slavju v Parizu, poročajo agencije.

»Če je prišlo do kršitve obveznosti in pravil, tega ne bomo oprostili,« je napovedal novi predsednik Fie Mohamed Ben Sulajem, ki je nasledil legendarnega Francoza Jeana Todta.

image_alt
Verstappen si je dal duška: Zbudil sem se ob dveh popoldne

Na razglasitvi Nizozemca za svetovnega prvaka je barve Mercedesa zastopal le tehnični direktor James Allison, ki je prevzel pokal za moštveni konstruktorski naslov. Prešerno se je tretjega mesta veselil Hamiltonov moštveni kolega v Mercedesu Finec Valtteri Bottas, ki je bil prav tako na podelitvi.

Pravilnik določa, da se mora najboljša trojica udeležiti slavnostnega večera in podelitve. Kazen za odsotnost pa ni določena. Letos je do odločitve o prvaku formule 1 prišlo šele na sklepni dirki v Abu Dabiju, kjer je na koncu odločala tudi sreča. Pred tem sta tekmovalca v boju za krono kar nekajkrat pokazala vse znanje, ki sodi na stezo in tudi precejšen repertoar nešportnih potez.

Preberite še:

Komentarji: