Izplen domače tekme v Kopru stopničke Belakove in Šajnove

Na tekmi svetovnega pokala na Primorskem je bila Teja Belak druga na preskoku, Adela Šajn pa tretja na parterju.
Fotografija: Adela Šajn in Teja Belak sta na domači tekmi med vsemi slovenskimi reprezentanti iztržili največ. FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Adela Šajn in Teja Belak sta na domači tekmi med vsemi slovenskimi reprezentanti iztržili največ. FOTO: Igor Zaplatil

Slovenski telovadci so domačo tekmo za svetovni pokal v Kopru sklenili z dvema uvrstitvama na stopničke. V soboto se je na drugo povzpela Teja Belak na preskoku (z oceno 14,375 točke), danes na tretjo še Adela Šajn na parterju (12,500).

Od Belakove, ki je prejšnji konec tedna na tekmi svetovnega pokala v Osijeku zmagala, je bila v Kopru boljša le Azerbajdžanka Marina Nekrasova (14,475), tretja je bila Čilenka Franchesca Santi (14,000).

Takole je enega od svojih nastopov na preskoku izvedla Teja Belak. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Takole je enega od svojih nastopov na preskoku izvedla Teja Belak. FOTO: Mavric Pivk/Delo


"Bilo je bolje, kot sem pričakovala. Skoka bi težje lepše izvedla. Bilo je premalo za zmago, ker imam drugi skok malo lažji, pa tudi ker zaradi poškodbe noge ne morem skakati težjih skokov, sicer pa sem zelo zadovoljna. Lepo mi je tekmovati doma, a priznam, da je to malo večji pritisk, ker se želiš prikazati v najlepši luči," je razmišljala Belakova, ki si bo po evropskih igrah vzela krajši premor.

Pred Šajnovo sta se na parterju zvrstili zmagovalka Ilaria Kaeslin iz Švice (12,950) in Romunka Ana-Maria Puiu (12,850).

Belakova je po zmagi v Osijeku zasedla drugo mesto v Kopru. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Belakova je po zmagi v Osijeku zasedla drugo mesto v Kopru. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Komentarji: