Izzivalka iz Malmöja, ki grozi naši Emi, ima zelo rada švedskega Slovenca

V stožiški dvorani jutri zvečer borilno-rockovski spektakel, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega.
Fotografija: Ema Kozin in Maria Lindberg obljubljata jutri v Stožicah pravo vojno. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Ema Kozin in Maria Lindberg obljubljata jutri v Stožicah pravo vojno. FOTO: Miha Šimnovec

Ljubljana – Odštevanje do borilno-rockovskega spektakla CFC 5 se bliža h koncu, slovenski borci in rockerji jutri v Stožicah (od 18. ure naprej) obljubljajo nepozabno prireditev, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega. V zadnjem od skupno dvanajstih dvobojev si bo prizadevala slovenska boksarska šampionka Ema Kozin (17 zmag, 9 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza) ugnati tudi Švedinjo Mario Lindberg (18 zmag, 10 s k. o., 2 neodločena izida, 5 porazov) ter naslovoma svetovne prvakinje združenj WBF in WIBA v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg) dodati šampionske pasove po različicah GBU, IBA in WIBF.

Toda podobne načrte ima izkušena Skandinavka, ki je za svoja leta (42) videti zelo dobro telesno pripravljena. »V vsak obračun grem trdno odločena, da ga odločim v svojo korist. Tokrat ne bo nič drugače,« je poudarila Lindbergova, sicer dobra prijateljica Armanda Krajnca, nekdanjega člana slovenske boksarske reprezentance, ki je med profesionalci pod švedsko zastavo osvojil naslov svetovnega prvaka zveze WBO.

»Zelo dobro ga poznam, prihajava iz istega mesta in se redno srečujeva. Bil je zelo dober boksar in je izjemno zanimiva osebnost. Ima svojo telovadnico in veliko nastopa po televiziji. Na Švedskem je sila priljubljen, ker je zelo odprt in neposreden. Tudi jaz ga imam zelo rada,« se je 42-letna boksarka iz Malmöja razgovorila o Krajncu, ki je med letoma 1996 in 2004 nanizal kar 29 profesionalnih zmag (21 s k. o.) in doživel le tri poraze.


Ko bo v nedeljo počilo ...


Zatem se je vrnila h Kozinovi, za katero je rekla, da je dobra in močna borka, vendar obenem še mlada in neizkušena. »Imela je malo kakovostnih nasprotnic, medtem ko sem imela sama veliko več težkih dvobojev, kar je moja prednost. Ko bo v nedeljo počilo, to zame ne bo nič novega, zanjo pač. Bomo videli, kako se bo znašla pod pritiskom,« je radovedna Lindbergova, ki običajno boksa v nižji, supervelterski kategoriji (do 69,85 kg).

»To je lahko prednost za Kozinovo, a po drugi strani sem bolj gibljiva in hitrejša, upam, da tudi pametnejša. Ker tudi Ema rada išče neposredno borbo, si lahko obetamo pravo vojno. Upam, da dvoboj ne bo trajal vseh 10 rund. Ker imajo domače boksarke vedno nekaj točk bonusa, se bom trudila doseči predčasno zmago, da potem ne bi bilo nobenih dvomov,« je omenila Lindbergova, ki se je po vprašanju, kako se bo razpletel obračun, obrnila k svojemu trenerju: »Kaj praviš, kako bom zmagala? Aha, z nokavtom v šesti rundi. No, prav, recimo, da bo tako ...«

Ko je to slišala Kozinova, se je le nasmehnila. »Po treningih, na katerih spariram s fanti, ugotavljamo, da imam trdo brado. Dvomim, da ima Maria močnejši udarec od njih,« je dejala 20-letnica iz Šmartnega ob Savi in razkrila, da je njen glavni partner za sparing nekdanji vrhunski kikboksar Redžo Ljutić. »Dobro si je pogledal, kako Maria boksa, proučil njen slog in se mi z njenimi značilnimi udarci postavljal po robu. V tem je zares odličen, kakor kameleon,« je zaupala Kozinova in glede jutrišnjega obračuna pristavila: »Če bom prava, mi zmaga, najverjetneje točkovna, ne more uiti!«

Preberite še:

Komentarji: