Janja Garnbret prepričljiva tudi v Moskvi

Prva športna plezalka sveta blesti na drugi tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju.
Fotografija: Janja Garnbret je preplezala vseh pet smeri do vrha v prvem poskusu. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Janja Garnbret je preplezala vseh pet smeri do vrha v prvem poskusu. FOTO: Uroš Hočevar

V Moskvi se je s kvalifikacijami za ženske začela druga tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Edina, ki je v prvem krogu tekmovanja preplezala vseh pet smeri do vrha v prvem poskusu, je bila prva športna plezalka sveta Janja Garnbret, svetovna prvakinja na balvanih.

Garnbretova je prevladovala v svoji kvalifikacijski skupini in najavila  kandidaturo za drugo zmago v sezoni. Dvajsetletna Korošica je zmagala že na uvodni tekmi prejšnjo soboto v Meiringenu. V Moskvi brani lansko zmago. V drugi kvalifikacijski skupini je bila najbolj prepričljiva Francozinja Fanny Gibert, prav tako s petimi vrhovi.
 

Naprej tudi Kadićeva in Rakovčeva


V nedeljskem polfinalu bosta nastopili tudi Katja Kadić s tretjim dosežkom kvalifikacij in Lučka Rakovec, ki je v kvalifikacijah zasedla 11. mesto. Mia Krampl je z 29. mestom ostala pod robom polfinala, v katerega napreduje dvajset najboljših iz kvalifikacij.

Po ženskih kvalifikacijah bodo na vrsti še moški. Prvi slovenski favorit je Jernej Kruder, ki je lani kot prvi Slovenec osvojil prvo mesto v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala na balvanih. Polfinale in finale bosta na sporedu v nedeljo.

Preberite še:

Komentarji: