Janja Garnbret se v olimpijskem mestu počuti zelo olimpijsko

Za slovenskimi športnimi plezalci je uspešen uvodni krog tekme svetovnega pokala v Innsbrucku. V kvalifikacijah težavnosti je bila najboljša Janja Garnbret.
Fotografija: Janja Garnbret (na fotografiji) se je nedavno mudila tudi v Salt Lake Cityju. FOTO: Jeffrey Swinger/USA Today Sports
Odpri galerijo
Janja Garnbret (na fotografiji) se je nedavno mudila tudi v Salt Lake Cityju. FOTO: Jeffrey Swinger/USA Today Sports

Janja Garnbret vodi z obema osvojenima vrhovoma smeri. V moški konkurenci je za najboljši slovenski dosežek s četrtim mestom poskrbel Domen Škofic. Vsega skupaj bo v polfinalu nastopilo devet Slovencev. Garnbretova, ki je prva slovenska favoritinja za zlato na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, je edina v ženski konkurenci osvojila vrhova obeh ženskih kvalifikacijskih smeri.

Vita Lukan je poskrbela za četrti dosežek, Lučka Rakovec je peta, Lana Skušek 13., druga slovenska predstavnica na OI Mia Krampl se je v polfinale uvrstila s 16. dosežkom. Preboj v polfinale je uspel tudi Tjaši Slemenšek s 26. dosežkom kvalifikacij.

V moških kvalifikacijah, ki so bile na sporedu v sredo, je najboljši nastop uspel Čehu Adamu Ondri, ki je dosegel vrh v eni smeri, v drugi pa mu je za malenkost zmanjkalo. Škofic je bil četrti, polfinale sta si od Slovencev zagotovila še Martin Bergant s 15. in Luka Potočar z 21. mestom. Žiga Zajc (30.) in Milan Preskar (48.) si nista priborila še enega nastopa.

V Innsbrucku bodo v četrtek na sporedu še kvalifikacije balvanov, polfinale in finale v težavnosti bosta na sporedu v petek, polfinale in finale v balvanih pa v soboto.

Preberite še:

Komentarji: