Predsednik OKS Gabrovec s premierjem Janšo o podpori države športu

Govorila sta tudi o letnem programu športa, ki ni bil pripravljen po pričakovanjih OKS, saj je višina sredstev ostala nespremenjen.
Fotografija: Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je z Janezom Janšo premleval o slovenski športni problematiki. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je z Janezom Janšo premleval o slovenski športni problematiki. FOTO: Matej Družnik

Predsednik vlade Janez Janša se je danes sestal s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenija (OKS) Bogdanom Gabrovcem. Na srečanju sta sogovornika pregledala stanje na področju sistemske podpore države slovenskemu športu. Kot je dejal Gabrovec, je bilo na sestanku govora o pereči problematiki slovenskega športa.

»Med drugim tudi o letnem programu športa, ki ni bil pripravljen po naših pričakovanjih, saj je višina sredstev ostala nespremenjena. Nakazano je bilo, da bi se lahko sredstva za šport iz državne blagajne zvišala za pet odstotkov,« je po sestanku, na katerem je bil tudi državni sekretar za šport Marjan Dolinšek, povedal Gabrovec. »Govorila sva tudi o tem, da bi se denar, namenjen za obnovo dvorane Tabor v Mariboru, ki je šel nazaj v proračun, vrnil nazaj iz rezerv. Upam, da se bo tudi to uresničilo,« je dodal Gabrovec.

Komentarji: