Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Jernej Kruder s četrtim mestom ostal skupno vodilni (VIDEO)

Slovenski športni plezalec je prvič v balvanski sezoni svetovnega pokala ostal brez osvojenega finalnega vrha.
Jernej Kruder je obtičal tik pod zmagovalnim odrom. Foto Uroš Hočevar/Delo
Jernej Kruder je obtičal tik pod zmagovalnim odrom. Foto Uroš Hočevar/Delo
J. P.
10. 6. 2018 | 08:08
10. 6. 2018 | 08:23
2:12
Vail – Potem ko je kratko azijsko turnejo končal z osmim mestom v japonskem Hačiodžiju, s čimer je sploh prvič letos ostal brez finala na balvanskih preizkušnjah svetovnega pokala, se je 27-letni slovenski športni plezalec Jernej Kruder sinoči v ameriškem zimskošportnem središu Vailu ponovno vrnil med finaliste. Končal je tik pod stopničkami, na nehvaležnem četrtem mestu, prvič v sezoni pa se mu je pripetilo, da je v finalnih štirih smereh ostal brez osvojenega vrha.


Štiri točke pred Narasakijem


Izhodišče je imel odlično. Že v petkovih kvalifikacijah je bil namreč med najboljšimi, v sobotnem popoldanskem polfinalu pa si je celo pokoril vso konkurenco. V finalu se je, vidno utrujen, spoprijel z balvani, v vseh je dosegel središčno točko, vrhovi pa so ostali neosvojeni. Končno četrto mesto je tudi njegova četrta najboljša letošnja uvrstitev, s katero je zadržal položaj vodilnega balvanista sezone (400 točk). Pred zadnjima dvema letošnjima tekmama ima še štiri točke naskoka pred Tomoo Narasakijem.


Še dva slovenska polfinalista


Japonec je včeraj končal kot tretji, zmage se je veselil njegov rojak Rei Sugimoto, v njunem sendviču pa je, na navdušenje domačih navijačev, v svojem prvem finalu končal Američan Sean Bailey. Drugih slovenskih predstavnikov ni bilo v finalu: v moški konkurenci je Gregor Vezonik obtičal v polfinalu (14. mesto) in Anže Peharc v kvalifikacijah (45.), pri dekletih pa je Urška Repušič zasedla 15. mesto, Katja Kadić pa je prvič v sezoni ostala brez finala (23.). Plezalno karavano nov izziv čaka šele čez mesec dni z uvodno težavnostno preizkušnjo v švicarskem Villarsu.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine