Kauzerju bi se skoraj izmuznila vrnitev v Rio

Slovenija na SP v Braziliji z devetimi slalomisti na divjih vodah.
Fotografija: Peter Kauzer je pred dvema letoma osvojil srebrno olilmpijsko kolajno v Riu. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Peter Kauzer je pred dvema letoma osvojil srebrno olilmpijsko kolajno v Riu. FOTO: Tomi Lombar

Ljubljana – Po finalu svetovnega pokala slovenski slalomisti na divjih vodah niso imeli veliko časa za proslavo uspeha kanuista Luke Božiča, ki se je z zmago v Seu d'Urgellu povzpel na 2. mesto v skupni razvrstitvi sezone. V nedeljo bodo odpotovali na vrhunec leta, svetovno prvenstvo v Riu de Janeiru, ki se bo začelo 25. t. m. z moštvenimi tekmami.

»Strokovni svet naše zveze se je odločil, da bodo v Braziliji tekmovali po trije kajakaši, kanuisti in kajakašice, medtem ko bodo kanuistke tokrat ostale doma. Pred SP ne smemo biti skromni, saj so bili rezultati med celotno sezono svetovnega pokala zelo spodbudni. Menim, da smo v vseh treh kategorijah sposobni poseči po kolajni, srčno pa upam, da se bomo vrnili vsaj z eno,« je zagotovil vodja tekmovalnega dela KZS Jernej Abramič, ki bo na olimpijsko progo iz leta 2016 popeljal kajakaše Petra Kauzerja, Martina Srabotnika in Žana Jakšeta, kanuiste Benjamina Savška, Luko Božiča in Anžeta Berčiča ter kajakašice Evo Terčelj, Uršo Kragelj in Ajdo Novak.
 

Velike težave Brazilcev


Ni pa veliko manjkalo, da bi Kauzer ostal brez priložnosti za ponovitev podviga izpred štirih let, ki mu je prinesel srebrno kolajno na OI. »Ko se je začela slalomska sezona, so se začele širiti resne govorice, da je SP pod velikim vprašajem, saj je brazilska vlada oklestila financiranje športa, obetale pa so se tudi težave pri organizaciji in zagotavljanju varnosti. Objekti z OI so namreč izginili in so morali vse postaviti na novo, ker niso uporabljali proge in črpalk, pa so jih morali temeljito prečistiti, da lahko zagotavljajo čisto vodo. Očitno so z bogato podporo mednarodne zveze uredili osnovne razmere, so pa zato Brazilci odpovedali mladinsko SP 2019, ki bo zato v Krakovu, namesto Poljakov pa bi lahko prvenstvo 2020 prevzel Tacen,« je pojasnil direktor KZS Andrej Jelenc.

 

Komentarji: