Koprčan Toni Vodišek evropski prvak v olimpijski disciplini

Slovenski kajtar Toni Vodišek je osvojil zlato kolajno na odprtem evropskem prvenstvu formule kite v grškem Nafpaktosu.
Fotografija: Toni Vodišek (v sredini) na podelitvi. FOTO: Jadralna zveza Slovenije
Odpri galerijo
Toni Vodišek (v sredini) na podelitvi. FOTO: Jadralna zveza Slovenije

S tem je Toni Vodišek nadgradil drugo mesto na evropskem prvenstvu 2019 in dokazal, da sodi v sam svetovni vrh razreda, ki bo na jadralnem programu olimpijskih iger v Parizu 2024. Vodišek je bil skupno drugi, v odprti konkurenci je zmagal Maximilian Maeder iz Singapurja.

»Pred tremi leti sem bil tukaj drugi v konkurenci EP, sedaj sem zmagal. Zelo sem bil vesel tedaj in tako je tudi tokrat. Po operaciji rame se vračam, forma se izboljšuje. Pripravljamo se za OI 2024. Gremo skupaj dalje,« je bil vesel Vodišek.

Koprčan je bil v soboto po predzadnjem dnevu tekmovanja drugi in je že osvojil odličje na EP. Lesk je bil določen po današnjem finalu, ko je najboljša četverica odločala o končni razvrstitvi na vrhu. Prvo mesto je z dvema zmagama, ki jih je prinesel v finale, obdržal Maeder, ki je zmagal na odprtem EP tudi lani v Franciji.

Najboljši slovenski kajtar je ohranil drugo mesto, v finale je iz prejšnjega dela tekmovanja prinesel eno zmago. Pred finalom sta bila dva polfinalna obračuna, ki sta dala preostala finalista in tudi preostala dobitnika odličij na EP. Skupno tretji je bil Francoz Benoit Gomez za evropsko srebro, bron v konkurenci stare celine je s četrtim mestom osvojil Italijan Riccardo Pianosi.

»Po 2019, ko je Toni osvojil evropsko srebro in zmagal na treh svetovnih pokalih, je sledila poškodba in težave z zdravjem. Počasi se vrača nazaj. Sedaj je nadgradil uspeh izpred treh let in z veseljem pričakujemo svetovno prvenstvo čez teden dni v Italiji,« je sporočil Rajko Vodišek, trener in oče slovenskega šampiona.

FOTO: Jadralna zveza Slovenije
FOTO: Jadralna zveza Slovenije

V ženski konkurenci je na EP nastopila Tonijeva sestra Marina Vodišek in v petek končala na skupnem 36. mestu in 24. v evropski konkurenci.

»To ni slabo za mlado tekmovalko in tudi tu bomo zagotovo nadaljevali pot k še boljšim izidom,« je dodal Rajko Vodišek.

Preberite še:

Komentarji: