Kozinova po zmagi nad Lindbergovo ponosna lastnica petih šampionskih pasov

Baković v Stožicah prepričljivo slavil še deseto zaporedno profesionalno zmago, močno odleglo tudi Kosednarju.
Fotografija: Ema Kozin si po zmagi nad Mario Lindberg lasti kar pet šampionskih pasov. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Ema Kozin si po zmagi nad Mario Lindberg lasti kar pet šampionskih pasov. FOTO: Blaž Samec

Ljubljana – Najuspešnejša slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin je slavila še 18. zmago (v statistiki ima še en neodločen izid), potem ko je na borilno-rockovskem spektaklu CFC 5 v stožiški dvorani po točkah ugnala švedsko izzivalko Mario Lindberg (18 zmag, 2 neodločena izida, 6 porazov).

»Princeska«, kakor so nadeli vzdevek 20-letnici iz Šmartnega ob Savi, si je tako po trdih desetih rundah izbojevala naslove svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg) po različicah WBF, WIBA, WIBF, GBU in IBA. »Zahvalila bi se rada vsem navijačem, ki so me prišli spodbujat, hvala tudi Marii, za dobro borbo se namreč potrebuje dve dobri borki. Razumem, da ni zadovoljna z odločitvijo, toda menim, da so sodniki pravilno ocenili,« je povedala Kozinova, medtem ko se Lindbergova nikakor ni mogla sprijazniti s sodniško odločitvijo.
Ema Kozin (desno) je po točkah ugnala Mario Lindberg. FOTO: Blaž Samec
Ema Kozin (desno) je po točkah ugnala Mario Lindberg. FOTO: Blaž Samec


»Bila sem občutno boljša od Eme in bi morala zmagati. Ne vem, kaj so gledali sodniki? To ni dobro za boks,« se je po porazu jezila 42-letna Švedinja, ki je imela v zadnjih rundah dejansko pobudo, toda v prvi polovici obračuna je več udarcev sprožila Kozinova.
 

Baković nokavtiral tudi Srba Boškovića


Vlogo favorita je upravičil tudi ljubljanski boksar Andrej Baković, ki je zanesljivo slavil jubilejno deseto profesionalno zmago (8. s k. o.), potem ko je v obračunu supervelterske kategorije (do 69,85 kg) že v drugi rundi prisilil k vdaji Srba Martina Boškovića (2 zmagi, 1 neodločen izid, 9 porazov).
Andrej Baković je vlogo favorita upravičil tudi proti Srbu Martinu Bošškoviću. FOTO: Blaž Samec
Andrej Baković je vlogo favorita upravičil tudi proti Srbu Martinu Bošškoviću. FOTO: Blaž Samec


Odpor tekmeca je 29-letni Ljubljančan, sicer varovanec trenerja Slobodana Anđelića, zlomil z natančno merjenim udarcem z levico v predel jeter; po prvem se je Bošković še pobral, po drugem ne več in je do konca štetja sodnice ostal na kolenih.

»Zelo sem vesel te zmage, toliko bolj, ker sem jo dosegel pred svojimi navijači,« je bil dobro razpoložen Baković, ki si bo zdaj vzel krajši predah, nakar se bo spet vrnil k treningu. Računa, da bo imel letos še enega ali dva dvoboja, prihodnje leto pa naj bi se že boril za prvega od pasov.


Uspešen tudi »Želva«


V osrednjem obračunu mešanih borilnih športov (MMA) je po hudem boju zmago slavil Bojan Kosednar (do 77 kg), ki je bil po točkah boljši od Srba Slavoljuba Mitića. »Želva«, kakor ga pravzaprav kličejo, si je s tem uspehom izbojeval šampionski pas združenja CFC, po zmagi pa si je vidno oddahnil.

»Zahvalil bi se rad tekmecu, ki se je izkazal za izvrstnega nasprotnika. Po enem od prejetih krošejev sem bil že v nokdavnu in potreboval sem minuto, da sem spet prišel k sebi. Hotel sem se že vdati, vendar pa me je nekaj poneslo naprej, da sem vztrajal. Če ne bi zmagal, bi kar umrl. Poraz bi pomenil konec moje kariere, konec mene,« je priznal Kosednar.


Kučiničeva po hitrem postopku


Novo lovoriko si je včeraj v šampionskem slogu izbojevala kikboksarka Monika Kučinič (do 50,9 kg), ki je upravičila svoj vzdevek »pitbull« in z močnimi udarci že v prvi rundi dvakrat spravila na tla Italijanko Irene Roggio. Po drugem štetju je sodnik v ringu Edin Latić presodil, da italijanska borka ni sposobna nadaljevati obračuna, zato ga je prekinil in za zmagovalko razglasil 22-letno Senovčanko.

Monika si je s tem uspehom ovenčala s šampionskim pasom združenja WCTS po pravilih K1. »Glede na to, da je Irene izkušena in močna borka, sem pričakovala težko borbo. Toda po drugi strani sem verjela vase in v to, da jo lahko premagam tako, kot sem jo,« je omenila Kučiničeva.


Drmonjič zmagal z davljenjem

...
...


V uvodnih dvobojih mešanih borilnih športov (MMA) je Nejc Preložnik (do 66 kg) hitro opravil s Srbom Mihajlom Rajićem, Marko Drmonjič (do 87 kg) je že v uvodni rundi z davljenjem prisilil k vdaji Hrvata Zorana Đođa, Matej Plavec (do 88 kg) je premagal Srba Milana Nakića, Tadej Dajčman (nad 100 kg) pa je bil boljši od Srba Ivana Vičića.

Od slovenskih borcev je ring kot poraženec zapustil le Marko Vardjan (do 77 kg), ki je moral priznati premoč Slovaku Krisztianu Simonu, s katerim bi se morala sicer konec letošnjega aprila pomeriti že v Celju.

 

Preberite še:

Komentarji: