Kralj James si mane roke

Košarkarski zvezdnik LeBron James je z nakupom deleža v Liverpoolu v 11 letih zaslužil skoraj 38 milijonov evrov.
Fotografija: LeBron James si rad ogleda tekme Liverpoola. FOTO: twitter
Odpri galerijo
LeBron James si rad ogleda tekme Liverpoola. FOTO: twitter

Sredi špekulacij, da ameriška finančna skupina Fenway Sports Group (FSG) prodaja angleški nogometni klub Liverpool za 4,3 milijarde evrov, si lahko roke mane tudi največji zvezdnik v ligi NBA LeBron James.

Košarkar LA Lakers je leta 2011 kupil dva odstotka delnic Liverpoola za 6,5 milijona evrov. Marca letos je svoj delež v LFC zamenjal za delno lastništvo v FSG. Šlo naj bi za približno odstotek družbe, ki ima med drugim v lasti Boston Red Sox, njihov štadion Fenway Park in hokejski klub Pittsburgh Penguins.

LeBron James je leta 2011 kupil delež v Liverpoolu. FOTO: twitter 
LeBron James je leta 2011 kupil delež v Liverpoolu. FOTO: twitter 

Po podatkih Forbesa je Liverpool vreden 4,16 milijarde evrov in ima po podatkih iz sezone 2019/20 619 milijonov evrov letnih prihodkov. To pomeni, da je zdaj Jamesov delež pri šestkratnih evropski prvakih vreden 44 milijonov evrov. King James je torej v 11 letih z rdečimi zaslužil skoraj 38 milijonov evrov.

Liverpool je leta 2019 osvojil ligo prvakov in leto kasneje prekinil 30-letno sušo, ko je postal prvak v premier league. V tej sezoni se bo v osmini finala lige prvakov pomeril z Real Madridom, s katerim je letos izgubil v finalu. V angleškem prvenstvu pa igralcem Jürgena Kloppa ne gre dobro in so šele osmi na lestvici.

Preberite še:

Komentarji: