Lomačenko ob boku De la Hoyi, Mayweatherju in Pacquiau (VIDEO)

Ukrajinski boksar je ugnal Jorgeja Linaresa in se veselil še tretjega šampionskega pasu v tretji kategoriji.
Fotografija: Dvoboja je bilo konec v deseti rundi. Foto Kevin Hagen/AP
Odpri galerijo
Dvoboja je bilo konec v deseti rundi. Foto Kevin Hagen/AP

New York – Ukrajinski boksarski as Vasil Lomačenko je dopolnil trojček šampionskih pasov. Sinoči je namreč v Madison Square Gardnu v New Yorku s tehničnim nokavtom v deseti rundi na tla spravil venezuelskega izzivalca Jorgeja Linaresa in se veselil naslova svetovnega prvaka lahke kategorije po različici WBA, kar je že njegova tretja lovorika v treh različnih težnostnih kategorijah.


Med največjimi


Pred njim se je podoben podvig posrečil Avstralcu Jeffu Fenechu, ki je za to potreboval 20 profesionalnih borb, Američanu Oscarju de la Hoyi (22), njegovemu hedonističnemu rojaku Floydu Mayweatherju (34) in filipinskemu kongresniku Mannyju Pacquiau (41). Lomačenko, sicer tudi dvakratni olimpijski zmagovalec, se je do trojčka dokopal že po dvanajstih poklicnih borbah, navaja STA.


Konec Linaresovega niza neporaženosti


»Pripravil sem se za zadnje runde. Oče mi je svetoval: napadi ga v telo,« je strnil vtise 30-letni Ukrajinec, ki ima zdaj v statistiki dvanajst zmag, od tega deset z nokavtom, in en poraz – izpred štirih let proti Mehičanu Orlandu Salidu. Dve leti starejši Linares je pri 44 zmagah (27 z nokavtom) in štirih porazih, sinoči je prekinil niz trinajstih zaporednih dvobojev brez poraza. Nazadnje je pred temu izgubil konec marca leta 2012 proti Mehičanu Sergiu Thompsonu.


 

Komentarji: