Mercedesu že sedma zaporedna konstruktorska lovorika

Lewis Hamilton na veliki nagradi Emilije Romanje zmagal pred Valtterijem Bottasom.
Fotografija: Lewis Hamilton je zmagal tudi v Imoli. FOTO: Miguel Medina/Reuters
Odpri galerijo
Lewis Hamilton je zmagal tudi v Imoli. FOTO: Miguel Medina/Reuters

Britanski šampion Lewis Hamilton je slavil še tretjo zaporedno, deveto v sezoni in skupno 93. zmago v formuli 1, potem ko je v svojo korist odločil veliko nagrado Emilije Romanje. Mercedesovo slavje je z drugim mestom dopolnil Finec Valtteri Bottas, na najnižjo stopnico odra za najboljše dirkače pa se je povzpel Avstralec Daniel Ricciardo (Renault).
image_alt
Ob Mickovem darilu je ostal brez besed


Dirko na znameniti stezi v Imoli je najbolje začel Bottas, Hamilton, ki je po štartu z drugega položaja zdrsnil na tretje mesto za Maxa Verstappna (Red Bull), pa je imel tudi kanček športne sreče. Potem ko se nikakor ni mogel prebiti mimo mladega Nizozemca, je z odhodom v bokse po nove gume odlašal vse do virtualnega varnostnega avtomobila v 31. krogu in po vrnitvi na progo zadržal vodstvo, ki ga do konca ni več izpustil iz rok.

Drugo mesto je z zaostankom 5,783 sekunde osvojil Bottas, tretji je bil Ricciardo (+ 14,320), ki je izkoristil Verstappnov odstop zaradi počene gume. V Mercedesovem moštvu se tako že veselijo rekordne sedme zaporedne konstruktorske lovorike.
image_alt
Ruski komisar stopil na žulj Lewisu Hamiltonu


Točke so si izbojevali še Rus Danil Kvjat (AlphaTauri, + 15,141), Monačan Charles Leclerc (Ferrari, + 19,111), Mehičan Sergio Perez (Racing Point, + 19,652), Španec Carlos Sainz mlajši (McLaren, + 20,230), Britanec Lando Norris (McLaren, + 21,131), Finec Kimi Räikkönen (Alfa Romeo, + 22,224) in Italijan Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo, + 26,398). Naslednja dirka bo čez dva tedna v Istanbulu.
 

Komentarji: