Metka Lobnik mladinska evropska prvakinja v judu

S kolajno se je na prvenstvu stare celine za judoiste in judoistke, stare do 21 let, v Poreču ovenčal tudi Juš Mecilošek.
Fotografija: Metka Lobnik (v modrem kimonu) je potrdila veliko nadarjenost. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Metka Lobnik (v modrem kimonu) je potrdila veliko nadarjenost. FOTO: Reuters

Da se za prihodnost slovenskega juda očitno ni treba bati, je pokazalo tudi mladinsko evropsko prvenstvo v Poreču (do 21 let), na katerem so se v našem taboru veselili dveh kolajn. Z najžlahtnejšo je zablestela Metka Lobnik, ki je bila danes najboljša v kategoriji do 78 kilogramov, že včeraj pa se je z bronastim odličjem izkazal Juš Mecilošek (do 73 kg).

Lobnikova je na poti do naslova mladinske evropske prvakinje po vrsti ugnala Portugalko Beatriz Moreira (z iponom), Nizozemko Renee Van Harselaar (z vazarijem), Italijanko Carolino Megucci (z vazarijem) in v velikem finalu še drugo Nizozemko, Kim Hooi (z iponom).
image_alt
Državno prvenstvo nakazalo bližajočo se menjavo rodov


Mecilošek je za osvojitev tretjega mesta premagal Turka Umalta Demirela (z vazarijem), Bolgara Marka Hristova (z vazarijem), Čeha Daniela Pochopa (z iponom) in Finca Turpala Djoukaeva (z vazarijem), edini poraz pa je doživel v dvoboju z Rusom Hamzatom Ahmarovom (z vazarijem).
image_alt
Tina Trstenjak zmagala na turnirju za grand slam v Budimpešti


Na zadnji oviri pred slovesno razglasitvijo najboljših je obstala Zarja Tavčar (do 63 kg), ki je zasedla peto mesto, do uvrstitev pa sta se danes dokopala tudi sedmouvrščena Nicki Norčič (nad 78 kg) in devetouvrščeni Alen Vučina (do 81 kg).
image_alt
Lukanova srebrna, Lobnikova bronasta


Na mladinskem evropskem prvenstvu v Poreču je sicer moči merilo 356 judoistov in judoistk iz 37 držav. Slovenska reprezentanca je z dvema kolajnama pristala na visokem petem mestu. Uspešnejše so bile zgolj velesile, kot so Rusija (4 zlate, 1 srebrna, 3 bronaste), Francija (2 zlati, 1 srebrna, 3 bronaste), Srbija (2 zlati, 1 bronasta) in Gruzija (1 zlata, 1 srebrna).

Komentarji: