Mrakova in Macarolova pred regato za odličja branita vodstvo

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronica Macarol sta po predzadnjem dnevu EP v razredu 470 na prvem mestu.
Fotografija: Slovenski jadralki blestita v Burgosu. FOTO: William West/Afp
Odpri galerijo
Slovenski jadralki blestita v Burgosu. FOTO: William West/Afp

Mrakova in Macarolova bosta v četrtkovi regati za medalje, ki šteje dvojno, branili vodstvo. Imata 54 točk.

"Pred jutrišnjo regato za medalje imava kar nekaj točk prednosti pred tekmicami, ampak ne glede na to bova morali ostati zbrani vse do konca in odjadrati kakor znava. Mislim, da se bova šele potem lahko veselili," je napovedala Mrakova.

Z Macarolovo sta vodstvo prevzeli v torek, danes pa sta s četrtim in trinajstim mestom v posameznih regatah še trdneje zasidrali na prvem mestu. Pred drugouvrščeno izraelsko posadko v sestavi Gil Cohen in Noa Lasyr (67 točk) imata pred zadnjim dejanjem prvenstva trinajst točk prednosti, pred tretjeuvrščenima Nemkama Frederiko Loewe in Anno Markfort (68 točk) pa štirinajst točk.
 

V drugi regati nista izkoristili dobrega položaja


"Danes smo imeli še zadnji regatni dan pred jutrišnjo regato za medalje. Vetra je bilo okoli 10 vozlov, kakšen sunek tudi več. Prvo regato sva kar dobro odvozili, celo regato sva se zelo trudili in pridobivali eno mesto za drugim, saj na prvi boji nisva bili med prvimi, končali pa sva kot četrti. V drugi regati je po startu izgledalo kar solidno, vendar sva se potem nekako preveč držali sredine regatnega polja, s tem nisva izkoristili dobrega položaja ter končali na 13. mestu," je povedala krmarka Mrakova.

"Danes je bil res zelo naporen dan in mislim, da je bilo prav za vse posadke zelo težko. Veter je nihal in obračal, tako da je bilo zelo pomembno pravilno loviti sunke, kar sva kar dobro izpeljali v prvi regati. V drugi sva res delali več napak in tako nisva uspeli pridobiti več mest. Vseeno pa mislim da sva, glede na pogoje, celoten dan kar dobro izpeljali," je dodala flokistka Macarolova.

Komentarji: